Visada yra sveikesnių alternatyvų. Daug kur pritaikomas, avinžirnių ir datulių kremas, yra to pavyzdys. Skanu jį kabinti šaukšteliu ir mėgautis jo teikiama skonių gama – nuo riešutų iki šokolado. Medituojant ar apmąstant dienos darbus. Ypač tinkamas grįžus po dienos darbų, kai išjungiamas “penktas bėgis” ir riedama laisvai. Ir kai yra tas magiškas pusvalandis pabūti su savimi. Tačiau, net jeigu sugužėjo visa šeimyna, – neužtruks paskrudinti itališkos ar pusryčių duonos, dosniai užtepti ją šiuo kremu ir visi laimingi lai eina laukti vakarienės.;)
Laimė yra ir tai, kad tokio kremo stiklainiuką galima patupdyti į šaldytuvą. Ir kai ištuštėja visos “konorsskanaus” atsargos, žinojimas, kad yra “to kremo” nuteikia gerai. Pusryčiams į mėgstamą košę, jis tiks pukiausiai ir vėl bus visi laimingi, kad ne “vėltaspats”. O kai visi kalba apie perteklinį cukrų – tada pasiūlome išeitį. Netiki – duodame paskanauti. Nustebinome – jaučiamės gerai. Nors ir taip jau laimingi, sveikesni, skanaudami naminę “Nutelą”.
Sveikesnis maistas, labai SUPER, bet ne visada jį labai lengva ir greita pagaminti. Neneigiu, kad įpratus, galima susitvarkyti ir perpus greičiau. Taip pat greičiau ir lengviau mėgausimės sveiku maistu, jeigu įsigysime galingą, tačiau ganėtinai brangų maisto smulkintuvą. Su tokiu aparatu, bet kokį kremą, užtepėlę pagaminsime žaibiškai. Apie tokį nesiliauju galvojus ir aš…
Tuščia taupyklė? – Įmeskime ten kasdien nors po eurą, o metų pabaigoje jau suma bus lygi pusei mūsų išsvajoto pirkinio. Toliau? – Sėkmingai taupome, o gal net perkame iš einamo mėnesio pajamų. Kiek sveikų ir skanių dalykų pasigaminsime kasdien!
O svajonės juk pildosi.:)
Reikės:
- 100 g virtų avinžirnių
- 100 g šviežių datulių
- 40 g graikinių riešutų
- 100 ml karšto virinto vandens
- 4 a.š. (su kaupu) geros kakavos
- 3 a.š. klevų sirupo
- Vanilės pastos/vanilės esencijos (nebūtinai)
- Pakepintų graikinių riešutų puselių, sūdytų pistacijų, bananų (patiekimui)


Gaminimas:
- Avinžirnius sudedame į sietą, perplauname šaltu vandeniu, paliekame, – leidžiame nutekėti vandeniui.
- Išimame datulių kauliukus, atidedame.
- Riešutus pakepiname ant sausos keptuvės, kol pradeda sklisti kvapas.
- Avinžirnius nusausiname popieriniais rankšluosčiais, dedame į skardą, džioviname 15 minučių 175 laipsnių temperatūroje.
- Į smulkinimo indą sudedame riešutus ir avinžirnius, sumalame iki labai smulkių trupinių.
- Įkandin dedame datules, kakavą, supilame šiltą vandenį, klevų sirupą, vanilės pastą/esenciją, smulkiname, kol masė tampa vientisa.
- Jeigu masei trūksta kremiškumo, įpilame dar šiek tiek šilto vandens, šaukštelį kitą klevų sirupo, viską dar kartą išsukame.
- Skrudiname bagetę, tepame kremą, barstome riešutų trupiniais, dedame bananų skridinėlius, pašlakstome klevų sirupu.
- Skanaujame!
