Skoniai · Žvėrienos patiekalai

Gruzdinti žvėrienos kukuliai su daržovėmis

Kukuliai kukulaičiai kukuliukai … Seilė nutįsta juos pamačius – užsinori jų žaibiškai, čia ir dabar. Ar užtenka, turėti faršo? – o, kaip be jo! Tačiau, svarbiausia, kad būtų kokybiškas! Gaminti galima įvairiausius, tačiau pavyksta paruošti, toli garžu, ne visus. Svarbiausia – kad šie išlaikytų formą, o skonį sureguliuoti galima turimais prieskoniais. Pradėsiu ne nuo tų, kurie maudosi sultinyje ar grietinėlės padaže – apie juos vėliau. Gaminsiu tinkančius salotoms, makaronams gardinti, įdėti į pietų dėžutę ar patiekti aperityvo stalui.

Reikės:

  • 0,5 kg žvėrienos faršo
  • 1 didesnio svogūno
  • 1 nedidelės bulvės
  • 1 nedidelio kiaušinio
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Saldžiosios paprikos miltelių
  • Saulėgrąžų aliejaus (gruzdinimui)
Gruzdinti kukuliai

Gaminimas:

  1. Smulkiai sumalame faršui skirtus produktus (jeigu imame ruošinį – jis turi būti ypač smulkus).
  2. Sudedame ypač smulkiai supjaustytą svogūną.
  3. Dedame išplaktą kiaušinį.
  4. Įdedame druskos, prieskonių.
  5. Masę gerai išmaišome.
  6. Smulkiai sutriname žalią bulvę, sudedame į faršą.
  7. Įpilame šlakelį vandens (surišimui).
  8. Dar kartą viską išmaišome, pabaigoje gerai išmušame, kad gautume vienalytę masę.
  9. Drėgnomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio kukulius.
  10. Į puodą pilame aliejaus tiek, kad apsemtų kukulius.
  11. Į įkaitintą aliejų dedame po kelis mėsos faršo rutuliukus, pavartome, kad lygiai apskrustų.
  12. Kaitrą sumažinam iki minimalios – taip iškeps ir vidus.
  13. Išgriebtus kukulius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų pertekliniai riebalai, o procesą kartojame nuo pradžių.

Skanaujame šiltus su raudonųjų svogūnų čatniu, žaliomis daržovėmis. Ragaukime ir šaltus!

Dar šis bei tas …

Kad aliejus neperkaistų, patartina įdėti gabaliuką kitą žalios bulvės, kai ši suskrunda, pakeičiame ją kita ir taip, kol baigsis procesas.

Galima gaminti šiuos kukulaičius ir specialioje gruzdintuvėje, tačiau teks naudoti daugiau aliejaus. Gaminant mažesnį kiekį, puikiai tinka ir įprastas puodas ar prikaistuvis.

Į faršą, vietoj žalio svogūno, galima dėti kepintą.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *