Retai briuselio koūstus galima aptikti parduotuvėje. Bent jau mažuose miesteliuose – misija neįmanoma. Belieka užsiauginti pačiam šią vertingą daržovę, jeigu tik atsiranda koks dirbamas žemės plotelis. Ši daržovė yra fantastiška – nežinau tik, kodėl ji tokia nepopuliari mūsų krašte? Žiedinius kopūstus (kalafiorus), brokolius jau pripažinom, o šių niekaip. Turbūt restoranų šefams reikėtų pradėti siūlyti savo klientams šiuos kopūstus dažniau. Tačiau ir maisto mėgėjai, tinklaraštininkai ir jų sekėjai neturėtų jų ignoruoti, o atvirkščiai – demonstruoti prielankumą vienam iš gurmaniškiausių kopūstinių šeimos atstovui.;)
Nežinau, kiek įtikinamai pasisakiau, bet čia tai tikrai reikia mažiau kalbų, o daugiau darbų. Tačiau neperdaugiausia ir jų: nuraškytus kopūstėlius nuplauti, dailiai kotelį nupjauti, didesnius perpjauti per pusę, užpilti marinatu ir kepti gerą pusvalandį. Ar tai didelis darbas?
Būna užtrunkama su daržovių patiekalais ir ilgiau – tik ne su šiuo!
Kimbam į darbus?.:)

Reikės:
- briuselio kopūstų (tiek, kad tilptų viena eile į 25X35 dydžio kepimo padėklą)
- sezmų sėklų
- džiovintų čiobrelių
Marinatui
- 4 v. š. sojos padažo
- 4 v.š. klevų sirupo/skysto medaus/agavų sirupo
- 2 v.š. sezamų aliejaus
- 2 v.š. alyvuogių/saulėgrąžų aliejaus
- žiupsnelio druskos
Patiekimui
- kepintų lazdynų riešutų

Gaminimas:
- Briuselio kopūstus nuplauname, nusausiname, padailiname kotelį, didesnius perpjauname per pusę, sudedame į didesnį indą.
- Marinatui gerai sumaišome ingredientus, įberiame žiupsnelį druskos, išplakame šluotele iki vientisos masės.
- Paruoštus kopūstus pabarstome džiovintais čiobreliais, įdedame saujelę sezamų sėklų, užpilame marinatu, gerai viską apjungiame.
- Kepame 170 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes, kartas nuo karto pavartome.
- Patiekiame su kepintais lazdynų riešutais.
Skanaujame paskutines rudens dienas lengvai!