Daržovių patiekalai · Skoniai · Vegetariški patiekalai

Karamelizuoti briuselio kopūstai

Retai briuselio koūstus galima aptikti parduotuvėje. Bent jau mažuose miesteliuose – misija neįmanoma. Belieka užsiauginti pačiam šią vertingą daržovę, jeigu tik atsiranda koks dirbamas žemės plotelis. Ši daržovė yra fantastiška – nežinau tik, kodėl ji tokia nepopuliari mūsų krašte? Žiedinius kopūstus (kalafiorus), brokolius jau pripažinom, o šių niekaip. Turbūt restoranų šefams reikėtų pradėti siūlyti savo klientams šiuos kopūstus dažniau. Tačiau ir maisto mėgėjai, tinklaraštininkai ir jų sekėjai neturėtų jų ignoruoti, o atvirkščiai – demonstruoti prielankumą vienam iš gurmaniškiausių kopūstinių šeimos atstovui.;)

Nežinau, kiek įtikinamai pasisakiau, bet čia tai tikrai reikia mažiau kalbų, o daugiau darbų. Tačiau neperdaugiausia ir jų: nuraškytus kopūstėlius nuplauti, dailiai kotelį nupjauti, didesnius perpjauti per pusę, užpilti marinatu ir kepti gerą pusvalandį. Ar tai didelis darbas?

Būna užtrunkama su daržovių patiekalais ir ilgiau – tik ne su šiuo!

Kimbam į darbus?.:)

Karamelizuoti briuselio kopūstai kepti orkaitėje
Reikės:
  • briuselio kopūstų (tiek, kad tilptų viena eile į 25X35 dydžio kepimo padėklą)
  • sezmų sėklų
  • džiovintų čiobrelių

Marinatui

  • 4 v. š. sojos padažo
  • 4 v.š. klevų sirupo/skysto medaus/agavų sirupo
  • 2 v.š. sezamų aliejaus
  • 2 v.š. alyvuogių/saulėgrąžų aliejaus
  • žiupsnelio druskos

Patiekimui

  • kepintų lazdynų riešutų
Kopūstėliai paruošti kepti
Gaminimas:
  1. Briuselio kopūstus nuplauname, nusausiname, padailiname kotelį, didesnius perpjauname per pusę, sudedame į didesnį indą.
  2. Marinatui gerai sumaišome ingredientus, įberiame žiupsnelį druskos, išplakame šluotele iki vientisos masės.
  3. Paruoštus kopūstus pabarstome džiovintais čiobreliais, įdedame saujelę sezamų sėklų, užpilame marinatu, gerai viską apjungiame.
  4. Kepame 170 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes, kartas nuo karto pavartome.
  5. Patiekiame su kepintais lazdynų riešutais.

Skanaujame paskutines rudens dienas lengvai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *