Jeigu yra pica mini, tai turi būti ir pica maxi. Priminsiu, kad mini picas gaminau su karamelizuotais burokėliais. Skonis buvo gurmaniškas. Na, gurmanišku aš vadinu man neįprastą, nekasdienį skonį. Karamelizuoti burokėliai yra tai, kas mano manymu, gurmaniška. Pakepinus su sviestu ir cukrumi, juos malonu kramsnoti šiap sau, be nieko. O uždėjus juos ant picos pado, į draugiją pasitelkus graikinius riešutus, konservuotas alyvuoges, jie gi , grodami pirmu smuiku, picai suteikia išties tobulą skonį. Ir vėl kreipsiuosi į skeptikus – išbandykite tai – įprastas, kasdienis maistas niekur nedings! Imkite ir pasigaminkite vieną – jeigu jau nepatiks, nuostolis tikrai nebus didelis 😉
Reikės: (2 didelės picos)
Picos padui: Pica su cukinijų įdaru, Mini picos su karamelizuotais burokėliais arba Piza su barvykais.
Įdarui
- 4 nedidelių virtų (arba keptų orkaitėje) burokėlių
- 2 saujų graikinių riešutų
- 1 skardinės konservuotų alyvuogių be kauliukų
- 200 g kietojo sūrio
- 150 g mocarelos sūrio
- aliejaus (padui ištepti)
- pomidorų padažo su pomidorų gabaliukais (padui ištepti)
- krapų (galima ir šaldytų)
- picos prieskonių
- aliejaus, sviesto, cukraus (burokėliams karamelizuoti).
Gaminimas:
- Pasiruošiame tešlą picos padui pagal nurodytą aukščiau receptą.
- Burokėlius supjaustome plonais griežinėliais, pakepame ant vidutinės ugnies sviesto ir aliejaus mišinyje (santykiu 3:1), pabarstome cukrumi, dar pakepiname, apverčiame, palaukiame, kol taps traškūs.
- Tešlą picos padui padaliname į dvi dalis, iškočiojame vieną po kitos ant kepimo popieriaus.
- Ištepame papločius aliejumi, po to – pomidorų padažu.
- Ant viršaus dedame tarkuotą kietąjį sūrį, pabarstome šiek tiek picos prieskoniais.
- Išdėliojame karamelizuotus burokėlius.
- Tarpuose įspraudžiam graikinių riešutų, per pusę perpjautų alyvuogių.
- Dedame į orkaitę, kepame 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.
- Apkeptas picas ištraukiame iš orkaitės, ant viršaus padėliojame mocarelos gabaliukų ir grąžiname atgal į orkaitę 5 minutėms.
- Patiekiame apibarstytą šviežiais arba šaldytais krapais.
Skanaujame sveikai!
Dar šis bei tas…
Mėgstu mažesnes ir plonesnes picas, todėl man iš nurodyto kiekio išeina keturios. Jeigu valgytojas ne itin išalkęs, vienos tokios picos turėtų pakakti.
Pastebėjau, kad graikiniai riešutai labai tinka vegetariškoms picoms, tai tarsi atsvara taip mėgstamai dešrai.
Kepdama picas visada naudoju tą patį receptą picos padui – man jis pats geriausias. Kartasi vietoj rūgpienio naudoju nurodytą kiekį panyro pasukų. Šio gėrio mano šaldytuve visada yra – jis laikosi labai ilgai ir kuo ilgiau tuo geresnis kepiniams. Pabandykite!