Pripažįstu – angliškai skamba geriau – Cookies! Gal būt anglų kalba ilgam užvaldė mūsų smegenų operacinę sistemą… Na, tiek to – šio įrašo tikslas yra kitas – pasiekti kavos ritualo mylėtojus, šio brangaus laiko puoselėtojus, ištikimiausius ir nepalaužiamus savo nuomonės turėtojus, kuriems, beje, priklausau ir aš – kavos laikas yra ŠVENTAS ir taškas. Toliau ne kažin kiek produktų ir ne per daugiausiai laiko užimančių Sausainių gaminimas. Prižadu – sugaištas laikas atsipirks!
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 225 g sviesto
- 225 g rudojo cukraus
- 175 g baltojo cukraus (geriau imti cukraus pudrą).
- 1 a.š.vanilės ekstrakto
- 300 g miltų
- 90 g kakavos (riebios)
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- 1/2 a.š. druskos
- 150 g juodojo šokoldo
Gaminimas:
- Didesniame inde sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Kitame, mažesniame inde, sumaišome kambario temperatūros sviestą su abiejų rūšių cukrumi – nesistengiame maišyti iki vientisos masės, – paimtus produktus tik apjungiame.
- Į cukraus ir sviesto mišinį įmušame kiaušinius, įdedame vanilės ekstrakto ir viską labai gerai išmaišome.
- Gautą ruošinį sudedame į indą su sausais produktais, sumaišome iki vientisumo.
- Pabaigoje sudedame mažyčiais gabaliukais pasmulkintą šokoladą, viską dar kartą apjungiame.
- Gautą tešlą padalijame į 4 dalis, delnais suformuojame ritinėlius, kuriuos padalijame į nedidelius gabalėlius.
- Iš kiekvieno gabalėlio padarome rutuliuką, dedame ant miltais pabarstyto darbastalio, paspaudžiame delnu, padailiname pirštais ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepame iki 160-175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
- Atvėsiname ant grotelių ir mėgaujamės!
Saldžių Jums akimirkų su kavos puodeliu!