Sausainiai · Skoniai

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Pripažįstu – angliškai skamba geriau – Cookies! Gal būt anglų kalba ilgam užvaldė mūsų smegenų operacinę sistemą… Na, tiek to – šio įrašo tikslas yra kitas – pasiekti kavos ritualo mylėtojus, šio brangaus laiko puoselėtojus, ištikimiausius ir nepalaužiamus savo nuomonės turėtojus, kuriems, beje, priklausau ir aš – kavos laikas yra ŠVENTAS ir taškas. Toliau ne kažin kiek produktų ir ne per daugiausiai laiko užimančių Sausainių gaminimas. Prižadu – sugaištas laikas atsipirks!

Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 225 g sviesto
  • 225 g rudojo cukraus
  • 175 g baltojo cukraus (geriau imti cukraus pudrą).
  • 1 a.š.vanilės ekstrakto
  • 300 g miltų
  • 90 g kakavos (riebios)
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 150 g juodojo šokoldo
Gaminimas:
Šokoladiniai sausainiai
  1. Didesniame inde sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
  2. Kitame, mažesniame inde, sumaišome kambario temperatūros sviestą su abiejų rūšių cukrumi – nesistengiame maišyti iki vientisos masės, – paimtus produktus tik apjungiame.
  3. Į cukraus ir sviesto mišinį įmušame kiaušinius, įdedame vanilės ekstrakto ir viską labai gerai išmaišome.
  4. Gautą ruošinį sudedame į indą su sausais produktais, sumaišome iki vientisumo.
  5. Pabaigoje sudedame mažyčiais gabaliukais pasmulkintą šokoladą, viską dar kartą apjungiame.
  6. Gautą tešlą padalijame į 4 dalis, delnais suformuojame ritinėlius, kuriuos padalijame į nedidelius gabalėlius.
  7. Iš kiekvieno gabalėlio padarome rutuliuką, dedame ant miltais pabarstyto darbastalio, paspaudžiame delnu, padailiname pirštais ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  8. Kepame iki 160-175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
  9. Atvėsiname ant grotelių ir mėgaujamės!

Saldžių Jums akimirkų su kavos puodeliu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *