Salotos · Skoniai

Skumbrės salotos su garstyčiomis

Žuvies ir visokios, ir bet kokiu pavidalu. O tai yra tai, ko mums labiausiai stinga. Lašišų gal pakankamai suvartojam, tačiau kitos žuvies – varganai mažai. Pavyzdžiui, kas gaminate skumbrę? – Žinau, kad atsiras, ir ne vienas, kuris pasakys, kad ją valgo marinuotą, rūkytą, sūdytą. O natūralią?

Reikės:
  • 400 g šviežios skumbrės file
  • 1 geltonosios citrinos
  • 1 žaliosios citrinos
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 v.š. garstyčių (Angliškų/Dijono)
  • 2 v.š. spanguolių ar kitų rūgščių raudonųjų uogų (galima naudoti ir šaldytas)
  • Itališkos duonos Cebata su sėklomis
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Aliejaus
  • 2 šakelių petražolių
  • 2 šakelių krapų

Gaminimas:
  1. Skumbrę išvalome, nuplauname, nusausiname virtuviniu rankšluosčiu, file atskiriame nuo kaulo.
  2. Dedame į kepimo indą, apibarstome druska (nepadauginam), šviežiai maltais pipirais, raudonosios paprikos milteliais (nedaug), ant viršaus uždedame geltonosios citrinos griežinėlių.
  3. Apšlakstome aliejumi, kepame 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių, paliekame atvėsti.
  4. Padažui supjaustome raudonąjį svogūną, nutarkuojame žaliosios citrinos žievelę, išspaudžiame sultis, dedame garstyčias, bei smulkiai supjaustytus krapus, bei petražoles, įpilame pora šaukštų aliejaus, viską išmaišome, paliekame pastovėti.
  5. Žuviai atvėsus, nuimame odą, žuvį suplėšome, dedame į dubenį, užpilame paruoštu padažu, sudedame spanguoles (ar kitas raudonas rūgščias uogas), išmaišome.
  6. Patiekiame su skrudinta cebata.

Užkandžiaujame namuose ar gamtoje!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *