Žuvies ir visokios, ir bet kokiu pavidalu. O tai yra tai, ko mums labiausiai stinga. Lašišų gal pakankamai suvartojam, tačiau kitos žuvies – varganai mažai. Pavyzdžiui, kas gaminate skumbrę? – Žinau, kad atsiras, ir ne vienas, kuris pasakys, kad ją valgo marinuotą, rūkytą, sūdytą. O natūralią?


Reikės:
- 400 g šviežios skumbrės file
- 1 geltonosios citrinos
- 1 žaliosios citrinos
- 1 raudonojo svogūno
- 1 v.š. garstyčių (Angliškų/Dijono)
- 2 v.š. spanguolių ar kitų rūgščių raudonųjų uogų (galima naudoti ir šaldytas)
- Itališkos duonos Cebata su sėklomis
- Druskos
- Šviežiai maltų pipirų
- Aliejaus
- 2 šakelių petražolių
- 2 šakelių krapų

Gaminimas:
- Skumbrę išvalome, nuplauname, nusausiname virtuviniu rankšluosčiu, file atskiriame nuo kaulo.
- Dedame į kepimo indą, apibarstome druska (nepadauginam), šviežiai maltais pipirais, raudonosios paprikos milteliais (nedaug), ant viršaus uždedame geltonosios citrinos griežinėlių.
- Apšlakstome aliejumi, kepame 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių, paliekame atvėsti.
- Padažui supjaustome raudonąjį svogūną, nutarkuojame žaliosios citrinos žievelę, išspaudžiame sultis, dedame garstyčias, bei smulkiai supjaustytus krapus, bei petražoles, įpilame pora šaukštų aliejaus, viską išmaišome, paliekame pastovėti.
- Žuviai atvėsus, nuimame odą, žuvį suplėšome, dedame į dubenį, užpilame paruoštu padažu, sudedame spanguoles (ar kitas raudonas rūgščias uogas), išmaišome.
- Patiekiame su skrudinta cebata.
Užkandžiaujame namuose ar gamtoje!