Salotos · Skoniai

Šviežių daržovių salotos su feta ir chorizo dešra

Vasara jau antroje savo pusėje. Kada, jei ne dabar mėgautis iki valios šviežiomis daržovėmis – viena po kitos. Štai agurkai savose džiunglėse kviečia žaisti slėpynių, ūsuoti žirniai dėmesio prašo, grąžgarstės nukentėję nuo nekviestų svečių, bet nepraradę aromato vilioja savo garbanomis, pomidorai atsukę saulei skruostus už savaitės kitos prašysis į lėkštę. O raudonųjų svogūnų derlius jau beveik nuimtas ir džiūsta palėpėje. Taigi, belieka tik sūrio nusipirkti ir chorizo dešros paieškoti – jos galima nesunkiai rasti delikatesų skyriuje bet kokiam prekybos centre.

Nuplauti, supjaustyti, užpilti padažo – visas darbas. Aišku, neišvengiamai procese atsiras dar viena kita detalė, bet tai jau smulkmenos…

Nieko nėra skaniau už ką tik parneštas iš lysvės daržoves!

Naktį palijo. Gal lauke dar išaugs antras agurkų derlius?..

Reikės: (2 asmenims)

Salotoms

  • 300 g nedidelių (vynuoginių) pomidorų
  • 2 agurkų
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 12 juodųjų konservuotų alyvuogių
  • 1 saujos grąžgarsčių
  • 0,5 st žirnelių
  • 150 g fetos sūrio
  • chorizo dešros

Padažui

  • citrinos sulčių
  • balzamiko acto
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • graikiškų salotų prieskonių
Gaminimas:
  1. Daržoves nuplauname, nuvalome svogūną, išimame ir nusausiname alyvuoges.
  2. Išlukštename žirnelius, dedame į pasūdytą verdantį vandenį, blanširuojame 3 minutes, išverčiame į kiaurasamtį, perpilame šaltu vandeniu – paliekame, kad nutekėtų vanduo.
  3. Pomidorus perpjauname per pusę, agurkus supjaustome stambesniais kubeliais, svogūną – žiedais.
  4. Į serviravimo indą dedame pomidorus kaitaliodami su agurkų gabaliukais, padėliojame per pusę perpjautų alyvuogių.
  5. Fetos sūrį supjaustome juostelėmis, o po to laužom mažais gabaliukais ir dėliojam ant daržovių.
  6. Padažui skirtus produktus sumaišome, užpilame ant salotų.
  7. Ant viršaus sudedame grąžgarstės lapelius.
  8. Chorizo dešros riekeles pakepiname ant sausos keptuvės, kol pradės skleisti aromatą – patiekiame prie salotų.
  9. Skanaujame su pakepintais ant sausos keptuvės bagetės gabaliukais, – galima juos įtrinti česnaku ir aliejumi – turėsite dar daugiau malonumo.

Skanių Jums vasaros popiečių!

Dar šis bei tas…

Padažui produktų kiekių nenurodžiau sąmoningai – esu įsitikinusi, kad daugumą daržovių salotų prieskonius geriausia susibalansuoti patiems.

Prie salotų dešros gali ir nebūti – tada puikiai tiks ir vegetarams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *