Skoniai · Tartos, tartaletės

Tartaletė su avietėmis ir morengais

Tikriausiai, nelabai atrasi žmogų, ypač moterį, kad jai nesinorėtų “konorsskanaus” arba “konorspriekavos” arba tiesiog “konors”, tai vadinasi skanaus, o skanu yra saldu, o saldu, ten, kur yra cukraus,  to narkotiko, be kurio nei vienos dienos neišgyvename, net nesistengiame, o jei pavyksta, tai neilgam. Tai, ką daryti? Atsakau – savęs nevaržykime! Išsikepkime tartaletę, nes norisi kavos, o ja galiu mėgautis bet kuriuo paros metu. Štai, normalūs žmonės susėda ir valgo normalią vakarienę, o aš kepu “kąnorspriekonors”.

Jeigu jūs esate panašių įpročių, kepkime drauge.

Reikės:

Pagrindui (receptas pagal pyragas su raudonaisiais serbentais ir morengu)

  • 200 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 3 kiaušinio trynių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Įdarui

  • 100 ml grietinėlės
  • 150 g rikotos varškės
  • 2 v.š cukraus
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  • 2 saujų aviečių
  • 8-10 morengų
tartaletė su avietėmis ir morengais

Trtaletė su avietėmis ir morengu

Gaminimas:
  1. Sviestą mediniu šaukštu išsukame su cukrumi, žiupsneliu druskos, dedame po vieną kiaušinio trynius ir maišome toliau, kol susijungia visi ingredientai.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, supilame į gautą masę.
  3. Suminkome tešlą ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
  4. Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi.
  5. Išimame tešą ir truputį pakočiojame, kad geriau gultų ant formos pagrindo.
  6. Pyrago pagindą išlyginame taip, kad pasidengtų visas dugnas ir dalis formos krašto – padarome, taip vadinamus, bortelius.
  7. Pagrindą subadome šakute ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
  8. Rikotą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  9. Išplakame grietinėlę ir įmaišome į rikotos masę.
  10. Iškeptą tartaletę ataušiname, klojame baltąją masę, imame avietes ir jas pasmaigstom ant viršaus taip, kaip mums patinka.
  11. Pabaigoje, padėliojam morengų, kurių galima nusipirkti arba iš anksto išsikepti pagal pavlovos arba morenginių trapučių receptą.

Tikiu, suradote “kažkąskanaus” 🙂

Dar šis bei tas …

Vietoj rikotos ir plaktos grietinėlės įdaro galite dėti citrinų kremąplikytą kepinių kremą.

Vietoj aviečių galite imti ir kitokias, šviežias ar šaldytas uogas, ypač skani tartaletė su braškėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *