Tikriausiai, nelabai atrasi žmogų, ypač moterį, kad jai nesinorėtų “konorsskanaus” arba “konorspriekavos” arba tiesiog “konors”, tai vadinasi skanaus, o skanu yra saldu, o saldu, ten, kur yra cukraus, to narkotiko, be kurio nei vienos dienos neišgyvename, net nesistengiame, o jei pavyksta, tai neilgam. Tai, ką daryti? Atsakau – savęs nevaržykime! Išsikepkime tartaletę, nes norisi kavos, o ja galiu mėgautis bet kuriuo paros metu. Štai, normalūs žmonės susėda ir valgo normalią vakarienę, o aš kepu “kąnorspriekonors”.
Jeigu jūs esate panašių įpročių, kepkime drauge.
Reikės:
Pagrindui (receptas pagal pyragas su raudonaisiais serbentais ir morengu)
- 200 g miltų
- 100 g sviesto
- 50 g cukraus
- 3 kiaušinio trynių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Įdarui
- 100 ml grietinėlės
- 150 g rikotos varškės
- 2 v.š cukraus
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 2 saujų aviečių
- 8-10 morengų
Gaminimas:
- Sviestą mediniu šaukštu išsukame su cukrumi, žiupsneliu druskos, dedame po vieną kiaušinio trynius ir maišome toliau, kol susijungia visi ingredientai.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, supilame į gautą masę.
- Suminkome tešlą ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi.
- Išimame tešą ir truputį pakočiojame, kad geriau gultų ant formos pagrindo.
- Pyrago pagindą išlyginame taip, kad pasidengtų visas dugnas ir dalis formos krašto – padarome, taip vadinamus, bortelius.
- Pagrindą subadome šakute ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
- Rikotą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Išplakame grietinėlę ir įmaišome į rikotos masę.
- Iškeptą tartaletę ataušiname, klojame baltąją masę, imame avietes ir jas pasmaigstom ant viršaus taip, kaip mums patinka.
- Pabaigoje, padėliojam morengų, kurių galima nusipirkti arba iš anksto išsikepti pagal pavlovos arba morenginių trapučių receptą.
Tikiu, suradote “kažkąskanaus” 🙂
Dar šis bei tas …
Vietoj rikotos ir plaktos grietinėlės įdaro galite dėti citrinų kremą, plikytą kepinių kremą.
Vietoj aviečių galite imti ir kitokias, šviežias ar šaldytas uogas, ypač skani tartaletė su braškėmis.