Skoniai · Tortilijos · Vegetariški patiekalai

Tortilijų paplotėliai su lapiniu kopūstu ir migdolais

Kopūstų reikalai man patinka.:) Gal tradicinis jau kiek pabodęs, tačiau kopūstų kotletukai – nuostabūs, ypač kai pabosta mėsa. Virtinukai arba gnočiai – tik iš žiedinio kopūsto. Brokoliai taip tinkantys salotoms ar net tartoms, tinka ir picų pagrindui formuoti (jei netoleruojate glitimo – išeitis yra!). Savojos kopūstas man labai gražus, fotogeniškas.;). Bet to, be to – tai kopūstas tinkantis balandėliams ar panašiems į juos patiekalams gaminti. Raudonasis kopūstas? – Galvoju gal jam duoti pirmą vietą pagal grožį? O jau jų salotos su česnakiuku! Mmmm….

Ką turiu dabar savo darže, – tai šalčio sunkiai įveikiamus lapinius kopūstus. Savaitgaliui dažnai gaminu su jų įdaru omletą, pasluoksniuoju lavašą, ir neseniai atradau įdarą tortiljų papločiams. Galvoju: “Ai, neaišku kaip čia bus, bet bandau”. Pavyko!

Sunkiai įveikiamas šalčio lapinis kopūstas dar gali džiuginti vėlyvą rudenį ir ankstyvą žiemą savo garbanomis.

Keliaukite į sniegu padengtą lysvę, – tikiu rasite ten ne vieną.

Reikės:
  • 4 mažų tortilijų paplotėlių
  • 2 saujų kale (lapinio) kopūsto
  • 1 saujos migdolų
  • 50-60 g kietojo sūrio
  • jūros druskos
  • Gražgarsčių pesto/kitokio pagardo
  • Sviesto (kepimui)
  • Kokosų aliejaus (kepimui)
Tortilijų paplotėliai su lapiniu kopūstu
Gaminimas:
  1. Migdolus sudedame į kepimo padėklą, pakepame 180 laipsnių temperatūroje 7 minutes, ištraukiame ir atvėsiname.
  2. Kale kopūsto lapus nuplauname, nusausiname, atskiriame nuo lapkočio, pasmulkiname.
  3. Keptuvėje įkaitiname sviestą, sudedame kopūstų lapus, pakepame ant vidutinės kaitros, kol šie suminkštėja, įdedame druskos, permašome.
  4. Riešutus smulkiai sukapojame šefo peiliu, dedame į keptuvę su kopūstų lapais, permaišome.
  5. Sutarkuojame kietąjį sūrį, sumaišome su keptuvės turiniu.
  6. Tortilijų paplotėlius patepame šiek tiek aliejumi, ant virašaus – gražgarsčių ar kitokio pagardo.
  7. Įdarą padaliname į 4 dalis, ir padėliojame ant vienos papločių pusės, perlenkiame, gerai suspaudžiame kraštus (lašelie kitas vandens padės sutvirtinti).
  8. Į keptuvę dedame šiek tiek kokosų aliejaus, įkaitiname, dedame paplotėlius, apkepame vieną pusę, verčiame ant kitos, kaitrą sumažiname, uždengiame dangčiu, kepame apie penketą minučių, kol gražiai apskrunda ir kita pusė.
  9. Skanaujame karštus su gražgarsčių ar kitu pagardu.

Puikiai tinka prie baltojo vyno.

Skanaukite sveikai…

Dar šis bei tas…

Šiuos paplotėlius galite drąsiai modeliuoti kaip kesadilijas.;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *