Visada reikia turėti šimtu procentų pasiteisinantį užkandį – greitai pagaminamą ir tokį lengvą, kai ragautojai ragauja – ragauja ir nesustoja. Užburianti trijulė – brie (president), obuolys ir graikinis riešutas. Reikia dar turėti bagetę, o gal dvi, nes prašo pakartot;). Taigi, produktai visiškai paprasti, gaminimo procesas trumpas, rezultatas “ragaujiirnesustoji”:). Galima pradėti jau dabar – abejonių neliks! Sulaukę svečių arba daugiau svečių nei tikėjotės – turėsite atsarginį variantą.
Reikės: (1 padėklui)
- 1 prancūziško batono (bagetės)
- 200 g Brie (president) sūrio
- 1 saujos graikinių riešutų
- 2 vidutinių obuolių
- 2 v.š. citrinos sulčių
- sviesto (aptepimui)
Gaminimas:
- Bagetę supjaustome įstrižomis riekelėmis, užtepame trupučiu sviesto (nebūtinai).
- Obuolį supjaustome nedideliais kubeliais, apšlakstome citrinos sultimis.
- Ant paruoštų bagetės riekelių dedame po 3 obuolio gabalėlius.
- Atpjauname sūrio, pasmulkiname panašaus dydžio gabaliukais, kaip obuolio, dedame po du ant kiekvieno sumuštinio (gali prireikti medinio pagaliuko, nes limpa prie pirštų).
- Pabaigoje, ant sūrio uždedame puselę graikinio riešuto.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 7-10 minučių (reikia stebėti, kad nepradėtų degti riešutai).
- Patiekiame prie balto vyno.
Mėgaukimės – malonumų nebūna per daug, o taurė vyno dar nieko nepražudė!
Dar šis bei tas…
Galite pabandyti obuolį keisti mandarinu arba kaitalioti, kad svečias turėtų pasirinkimą.
Šie užkandžiai prie vyno tinka idealiai, ypač prie baltojo.
Rekomenduoju labiau “Brie president” (gaminamas jis ir su graikiniais riešutais – bus dar daugiau riešutų skonio:))