Site icon Metų laikai

Salotos su avokadu, obuoliu ir kriauše

Kai daromos iškrovos dienos, įprastas maistas netinka. Geriausiai visiškai atsisakyti miltinių patiekalų, valgyti tik žalią, neapdorotą maistą, o labai norint, galima įtraukti į valgiaraštį šiek tiek, keptų orkaitėje daržovių. Žinau pagal save, nes antri metai, vieną dieną į savaitę, maitinuosiu tausojančiu organizmą rėžimu. Tą dieną atsiranda proga išbandyti naujų sveikų derinių, sukurti kažką neįprasto, skanaus ir sveiko.

Šį kartą – kol rinkausi avokadus, sugalvojau su kuo juos suguldysiu į lėkštę. – Obuolys, humm…? – tiks! Riešutai? Kokie? Humm… – “Kedrinės pinjos būtų geriausios” – pamaniau ir nuėjau prie lentynos. Jau virtuvėje atėjo mintis kuo pagardinti … taip ant stalo atsirado labai gardžios salotos! Tačiau svarbiausia yra tai, kad padaromas malonumas ne tik gomuriui, bet pamaloninamas ir savasis EGO.

Reikės: (1 porcijai)
Gaminimas:
  1. Iš šaldymo kameros išimame avietes.
  2. Avokadą nulupame, perpjauname pusiau, išimame kauliuką, puseles supjaustome įstrižomis riekelėmis.
  3. Obuolį perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius, puseles supjaustome plonom skiltelėmis.
  4. Viską gražiai išdėliojame didesnėje lėkštėje, pabarstome ruduoju cukrumi.
  5. Trupintas šaldytas avietes ir kedrines pinijas sudedam ant vršaus.
  6. Patiekiame užpylę balzaminio acto kremo.

Papildomai siūlau patiekti stiklą vandens su laimu!

Exit mobile version