Salotos · Skoniai

Romaninės salotos su kiaušiniais

Salotų labiausiai pasiilgstama viduržiemį, kai baigiasi visi vitaminų resursai. Jau vien tik žalia spalva teigiamai veikia nuotaiką, o žalias maistas itin stiprina sveikatą – nauda neabejotina! Kai trūksta išmanymo, atrodo, ką ten galima pasigaminti iš žalių salotų lapų! Pripratę patiekti prie mėsos, nesistengiam net pasidomėti, kaip galima paruošti juos kitaip? Kartais šie ilgai užsibūna šaldytuve, sunyksta darže, o mes užburti savo įpročių, prarandam taip vertingą maistą. Pabandyti kažką pakeisti – reikia pačiam su savim labai padirbėti: išguiti užsigulėjusias nuostatas, išsivalyti mintis, praturtinti savo žinias, sustiprinti veiksmų motyvaciją į užsibrėžtų tikslų generavimą. Pasigaminkim ROMANINES SALOTAS SU KIAUŠINIAIS, patiekime gražiame inde su gražiais įrankais, pasipuoškime ir tiesia nugara už stalo, užsigerdami taure vyno, mėgaukimės sveiku maistu!

Reikės: (1 porcijai)
  • keleto romaninių salotų lapų
  • 6-7 vyšninių pomidoriukų
  • 2 riekelių itališkos duonos ar kitokios (tinkančios skrudinimui)
  • 2 kiaušinių
  • 2 skiltelių česnako
  • avokado
  • porų

Padažui

  • 0,5 citrinos sulčių
  • 1 a.š. Dižono garstyčių
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • cukraus/medaus
Romaninės salotos su kiaušiniais
Romaninės salotos su kiaušiniais
Gaminimas:
  1. Salotų lapus nuplauname ir nusausiname.
  2. Kiaušinius išverdame minkštai, atšaldome.
  3. Duoną patepame išspaustu česnaku, paskrudiname keletą minučių orkaitėje.
  4. Pomidorus supjaustome puselėmis.
  5. Pasiruošiame avokadą, porą.
  6. Padažui, sumaišome citrinos sultis su aliejumi, garstyčiomis, įdedam šiek tiek cukraus ar medaus.
  7. Nesmulkintus salotų lapus dedam į didesnį indą, sudėliojam pomidorus, ketvirčiais pjaustytus kiaušinius, apibarstom kepintos duonos kubeliais, padėliojam avokado riekelių, apibarstom porų žiedeliais.
  8. Patiekiam užpylę saldžiarūgščiu padažu.

Dar šis bei tas…. 

Kiaušinius virkite 5 minutes ir iš karto dėkite į šaltą vandenį.

Duoną galima pakepinti keptuvėje, sviesto ir aliejaus mišinyje.

Jeigu neturite avokado ar poro, puikiausiai apsieisite  –  jų originaliame recepte nebuvo, tačiau jie čia labai tiko.

Padažą galite naudoti tą, kurį įprastai naudojate salotoms – tikrai tiks!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *