Panašus kažkiek į pudiną, bet ne tai. Prancūziškai vadinamas “Flan”, priklauso lengvų desertų rūšiai, pieno produktų pagrindu, kepamų garuose.
Taip jau atsitiko, kad būdama prancūziškų desertų fanė, išbandžiusi ir išragavusi jų ne vieną, tokio dar nebuvau pasigaminusi. Net nežinau, ko delsiau, nes paprasčiau nebūna.
Labai skanus. TIK su kiaušiniais ir DAUG pieno. Tačiau be miltų, o tai reiškia – be gliuteno/glitimo. Su kokosu! Tikiu, šio deserto gerbėjų atsiras, ne vienas.
Kaip, beje, ir kokosiniams Rocher sausainiukams.;)
O ŠIAM projektui…
Reikės:
- 200 g kondensuoto pieno be cukraus
- 200 g pieno
- 50 g cukraus
- 4 kiaušinių
- 150 g kokoso drožlių
- žiupsnelio druskos
Karamelei
- 75 g miltelinio cukraus
- 2 v.š. vandens
Gaminimas:
- Karamelei nedideliame prikaistuvyje pakaitinkite miltelinį cukrų su vandeniu aukštoje temperatūroje, – maišydami stebėkite – sukrus apsijungs su vandeniu ir pradės karamelizuotis. Nuimkite nuo kaitros, kai įgaus gintarinį atspalvį.
- Gautą karamelę nedelsiant supilkite į kekso formelę (silkoninę ar metalinę, pateptą trupučiu sviesto).
- Pyragui atskirkite kiaušinių trynius, suplakite juos su cukrumi.
- Įkandin supilkite kondensuotą pieną, pieną, įdėkite žiupsnelį druskos, viską dar kartą gerai suplakite.
- Sudėkite kokosų drožles, įterpkite jas į pieno ir trynių masę.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki purumo, nedidelėmis apsukomis įmaišykite į pyrago ruošinį.
- Supilkite gautą masę ant karamelinio sluoksnio.
- Orkaitės apačioje pastatykite kepimo indą pripiltą trečdaliu vandens, įkaitinkite krosnį iki 160 laipsnių temperatūros, kepkite ventiliatoriumi+įjungtu apatiniu kepimo rėžimu 50 minučių.
- Iškepusį palikite orkaitėje 5-10 minučių.
- Patiekite apverstą (bet nebūtinai.;)
- Skanaukite atvėsusį.
Saldžių Jums popiečių!
Dar šis bei tas…
Geriausiai kepti silikoninėje 20x10x6 formelėje. Patarčiau karamelei cukraus ir vandens kiekį padinti - dar puse tiek - man patiko geriau.