Nors šiandien esu soti, bet žinojimas, kad šaldytuve yra šviežutėlių cukinijų, neduoda ramybės. Prancūzai jas dievina. Yra kulinarinių blogų, skirtų tik šiai daržovei, nes iš jų galima gaminti viską, netgi virti spurgas. Yra toks patiekalas « beignets des courgettes », kurių pagrindu aš kepiau blynus. Jeigu būčiau virus aliejuje, kaip spurgas, būtų buvę ne cukinijų blynai, o cukinijų spurgos.
Bet grįžtu į pradžią – panorau cukinijų blynelių.;)

Reikės (2 asmenims)
- 1 vidutinės cukinijos
- 1 kiaušinio
- 1 st miltų
- 1-2 svogūnų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- druskos
- pipirų
- mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
- Cukiniją nuplaukite, nupjaukite jos galiukus ir perpjaukite išilgai.
- Išskobkite šaukštu minkštimą su sėklomis (jeigu cukinija pabrendusi, o jeigu jauna, palikite visą)
- Sutarkuokite stambia tarka.
- Užpilkite druska, sudėkite į sietelį, kad išvarvėtų skystis (10-15 min)..
- Išplakite kiaušinį.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais atskirame inde.
- Smulkiai supjaustykite svogūnus.
- Cukinijų tarkius paspaudinėkite, kad galutinai išvarvėtų skystis, sudėkite į indą, kur bus maišoma blynelių tešla.
- Į daržovių masę sudėkite svogūnus, plaktą kiaušinį, miltų mišinį, pridėkite prieskonių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių celsijaus.
- Išmaišykite tešlą ir palikite keliolikai minučių, kad pabręstų.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų.
- Į įkaitusius riebalus dėkite cukinių tešlos blynelius.
- Kepkite vieną pusę 3-4 minutes ir kitą – 2-3 minutes.
- Sudėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę pusvalandžiui, kad iškeptų vidus ir dar geriau apskrustų (200 laipsnių temperatūroje) – žinoma, galima ilgiau pakepinti ir keptuvėje).
Patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba valgykite atskirai su grietinės padažu.
Skanios Jums vakarienės!