Daržovių patiekalai · Skoniai

Burokėlių lapų čipsai

Jauni burokėlių lapai savo skoniu ir maistine verte niekuo nenusileidžia kitoms lapinėms daržovėms. Jeigu darže neužaugo špinatai, lengvai juos pakeisite burokėlių lapais! Mėgstate lapines sriubas – neabejokite burokėliais! Vėsesniu oru gaminkite karštas, o šiltuoju periodu – šaltas burokėlių lapų sriubas. Reikia organizmui poilsio? – Plakite žaliuosius kokteilius, kuriuose šie lapai tikrai pritiks! Iš jaunų burokėlių lapelių galima pasigaminti puikius traškučius, tinkančius ne tik pakramsnojimui, bet ir patiekalų papuošimui, skonio pastiprinimui.

Burokėlių lapų traškučiai (čipsai)

Reikės:

  • Jaunų burokėlių lapų
  • Trupučio druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus
Burokėlių lapų traškučiai
Burokėlių lapų čipsai

Gaminimas:

  1. Burokėlių lapus nuplauname ir gerai nusausiname.
  2. Apibarstome druska, pipirais.
  3. Apšlakstome aliejumi ir pirštais lengvai paskirstome priedus.
  4. Po vieną išdėliojame ant kepimo popieriaus.
  5. Kepame 180 laipsnių orkaitėje, iki 10 minučių.
  6. Sekame kepimą, kad lapeliai neperskrustų.
  7. Išimame iš orkaitės, gražiai “atkabiname” nuo kepimo popieriaus ir išdėliojame ant padėklo arba susidedam į dubenėlį, jeigu ruošiamės skanauti iš karto 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *