Duona · Skoniai

Pusryčių duonelės su morkomis

Nepatikėsite, koks tai yra geras pusryčių sprendimas. Ypač rudenį. Morkos dar šviežios, – skonio daugiau. Mielinės. Tokias bandeles įprastai reikia minkyti ilgai ir tai užtrunka, o šios duonelės paruošiamos panašiai kaip raugo duona: iš vakaro sumaišai produktus – ryte mėgaujiesi šviežia duona.

Su sviestu ir apelsinų džemu. Mmmm…

Taip lengvai išpildomos!

Reikės:
  • 125 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 12 g šviežių mielių
  • 70-100 ml šilto vandens
  • 1 v.š. cukraus pudros
  • 1,5 a.š. druskos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 30 g smulkiai tarkuotų morkų
Pusryčių duonelė su morkomis
Gaminimas:
  1. Nuskuskite morką, pasverkite reikiamą kiekį, smulkiai sutarkuokite, atidėkite.
  2. Paimkite molinį dubenį, pirštais sutrupinkite mieles.
  3. Užpilkite šiltu vandeniu.
  4. Įdėkite cukraus, druskos, pamaišykite, kol viskas ištirps, palikite 10 minučių, kol pradės darbą mielės.
  5. Sudėkite miltus, mediniu šaukštu pamaišykite iš apačios į viršų, supilkite aliejų, pamaišykite, kol šis įsitreps į tešlą (jeigu tešla sausoka, įpilkite dar šlakelį vandens, išmaišykite – ji turi būti minkšta).
  6. Įmaišykite į tešlą tarkuotas morkas.
  7. Įsitikinę, kad viskas apsijungė, maistine plėvele uždenkite dubenį su tešla, palikite fermentuotis 8-10 valandų.
  8. Ryte (arba kada susiplanavote), pabarstykite stalviršį miltais, išverskite tešlą, perlenkite ją į tris keturias dalis, rankomis suformuokite stačiakampį, supjaustykite maždaug 10 -15 cm ilgio kepalėliais, viršuje peiliu padarykite ilgą įpjovą (duonelės atrodys patraukliau).
  9. Paruoštus kepaliukus sudėkite į miltais pabarstytą skardą, kepkite 225 laipsnių temperatūroje, viršus apačia, 25 minutes.
  10. Skanaukite šiltas su sviestu ar mėgstamu džemu.

Skanių Jums rudens pusryčių ar pavakarių!

Dar šis bei tas…

Tešlos negalima minkyti - maišykite mediniu šaukštu, formuokite rankomis.
Įkaitinę orkaitę ir sudėję kepti duoneles, į apatinį padėklą įdėkite pora kubelių ledukų - plutelės gražiai apskrus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *