Šį kartą neliaupsinsiu baklažanų, nes daug jiems pagyrų esu skyrusi, rašiusi apie jų naudą, dariusi jų užkepėles, gaminusi keptus su anakardžių padažu, dariusi baklažano vėduoklę. Jeigu dar neskaitėte mano postų, būtinai peržiūrėkite ir, manau, vis kažką gero rasite. Šį kartą tikrai ne naujiena, bet dar vienas – įdarytų baklažanų receptas.
Reikės:
- 2 baklažanų
- 400 jautienos ir kiaulienos faršo
- 1 pomidoro
- 1 svogūno
- 1 česnako skiltelės
- 150 – 200 g kietojo sūrio
- 2 šakelių petražolių
- 2 šakelių krapų
- aliejaus
- druskos
- šviežiai maltų pipirų

Gaminimas:
- Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame vidų, atidedame į šalį.
- Išskobtas baklažanų skilteles apibarstome druska, paliekame pusvalandžiui pastovėti.
- Pomidorą įpjauname, blanširuojame karštam vandenyje, kol atšoka odelė – ją nulupame.
- Pasmulkiname svogūną ir česnaką.
- Įkaitintame aliejuje pakepiname svogūną, įdedame česnaką.
- Pabaigoje sudedame kubeliais pjaustytą pomidorą – viską dar patroškiname, pasūdome, užbarstome pipirais.
- Atskiroje keptuvėje pakepiname faršą, pabarstome druska, pipirais, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
- Baklažanų puseles nuplauname, nusausiname, įtriname aliejuje, pakepiname 15-20 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje.
- Faršą sumaišom su kepintom daržovėmis, padalijame viską į keturias dalis, užpildome bakalžanų puseles.
- Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, ištraukiam iš krosnies, apibarstom tarkuotu kietuoju sūriu.
- Grąžiname atgal – sūris turi gražiai išsilydyti (galima tą daryti jau išjungtoje orkaitėje).
- Patiekiame apibarstę smulkintais žalumynais.
Skanaujame!