Keksai ir keksiukai · Skoniai

Keksas su citrusinių vaisių gabaliukais

Kaip baigiantis žiemai nepristigti vitamino C? – Niekaip nepavyks! Užėjęs į parduotuvę nevalingai dediesi į krepšį citrusinius vaisius, o likučius stengiesi panaudoti savo mėgstamiems kepiniams. Taip “gimė” mini tartaletės su citrininiu kremu, o keksas taip pat sulaukė jų likimo.  Ar gali jie imti ir, tiesiog,  atsibosti? Tik ne man! Ir ne jums! Ir, ar apskritai gali atsibosti citrusiniai. Žinoma, kartais nusiviliame atvežtinių vaisių kokybe, tačiau dažnai jie tikrai būna pakenčiami. Manau, spausti sultis, kepti pyragus, gardinti salotas, gaminti  padažus tikrai, kad galim. O kalbant apie maisto estetiką, citrusai labai papuošia kepinius, salotas, kokteillius, …. Ai, ką čia daug kalbėti! O, mums, tinklaraštininkams, dar svarbu, kad jie yra ir labai “fotogeniški”.

Reikės:
  • 160 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 apelsino
  • 0,5 greipfruto
Keksas su citrusiniais vaisiais
Gaminimas:
  1. Kiaušinius palaikykite kambario temperatūroje – geriau ir lengviau suplaksite.
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukite mikseriu su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinius, maišykite, kol sviestas pasidarys purus ir gražus kaip kremas.
  3. Miltus persijokite su kepimo milteliais.
  4. Į masę supilkite miltus (galima juos pagerinti maltais migdolais), sumaišykite šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs, nudribs tik stipriau pakračius.
  5. Apelsiną ir greipfrutą supjaustykite skiltelėmis, nuimkite žieveles, perpjaukite griežinėlius per pusę.
  6. Formą patepkite sviestu, sudėkite tešlą, išlyginkite viršų, subęskite vaisių puseles.
  7. Kepkite apie 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  8. Atvėsusį gausiai užbarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Dar šis bei tas…

Kepdama keksus su vaisiais ar uogomis, renkuosi kol kas tą patį receptą, pyrago su vyšniomis, pyrago su obuoliais ir avietėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *