Skoniai · Sveikuolių skanėstai

Avižių batonėliai su bananais ir riešutų sviestu

Iškrovos dienų arba pasninko REIKIA. Kūno lengvumui, proto šviesumui. Šie batonėliai tiks pusryčiams ar kavos pertaukėlei, o gal šiokiadienio vakarojimui.

Didžioji savaitė prasideda. Nėra kito laiko, kaip šis. Darbų prieš šventes ne vienas šimtas, bet nenusiminkite – šiems skaniukams pagminti užteks penkiolikos minučių. Orkaitėje praleis maždaug 45 minutes, o per tą laiką pailsėsite ar dar kažką nuveiksite.

Prisiminiau ir Snickers batonėlius – jeigu norite ryškesnio skonio, tačiau užtikrintai sveikesnio deserto – rinkitės juos!

—————————————————————————————————-

Pranašauja gerus orus. Reikės išsiruošti ilgesniems pasivaikščiojimams gamtoje. Pasigaminsiu daugiau. Gryname ore taip viskas skanu!

Avižų batonėliai su bananais ir riešutų sviestu
Reikės:
  • 100 g smulkių avižinių dribsnių
  • 2 prinokusių bananų
  • 2 v.š. riešutų sviesto
  • 1 saujos mėlynių (tinka ir šaldytos)
  • 1 saujos braškių (tinka ir šaldytos)
  • 4 a.š. klevų sirupo/skysto medaus (nebūtinai)
Gaminimas:
  1. Šakute gerai sutriname bananus.
  2. Sudedame riešutų sviestą, klevų sirupą/medų (jeigu naudosime), lengvai permaišome.
  3. Įkandin supilame avižinius dribsnius, viską gerai apjungiame.
  4. Sudedame uogas, įterpiame į gautą masę.
  5. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 35-45 minutes.
  6. Neskubame ištraukti, – atvėsusius supjaustome norimo dydžio batonėliais.
  7. Skanaujame ir šiltus su veganiškais ledais arba atvėsusius su mėgstama arbata ar kava.

Skanių Jums pasninko dienų .:)

Dar šis bei tas…

Tinkama tokiai porcijai formelė 18X16 cm

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *