Skoniai · Sveikuolių skanėstai · Tortai

Braškinis torčiukas. Du skoniai

Ilgai galvojau, kaip jį pavadinti? Originaliame šaltinyje išvertus būtų braškinis saldėsis. Tačiau tai visai nesaldus gardumynas ir gal daugiau riešutinis nei braškinis. Bet kur jau ten paslėpsi braškių aromatą – jis dominuoja ir pavadinti kitaip neišeina.

Ar tokiam skanėstu reikia laukti progos? – Manau, kad ir kasdienei rutinai praskaidrinti jis puikiai tiks. Nesudėtingas ir sveikas, o tai yra labai svarbu, kai darbas darbą veja ir visur reikia susikaupimo, koncentracijos ir gero maisto turi būti ir ant kasdienio stalo.

Braškė – karalių uoga” – rašiau savo poste prieš keletą metų. Tik pradėjusi šį savo projektą, braškei skyriau pirmenybę. Nežinau, ar yra abejingų šioms uogoms? Ir ko tik iš jų neprigaminsi, – jos beveik visur tinkamos. Skrebučiams– drąsiai, picoms su saldžiarūkščiu įdaru – nenuobodžiai, kokteiliams – kodėl gi ne? O kur dar vasariškai gaivūs ledai, džemai, padažai? O pyragai? – Ypač tartaletės… su BRAŠKĖMIS!

Tačiau dabar diterambai šiam sanėstui. Kodėl? Todėl, kad JIS yra 100 % sveikas. O sveikatos nebūna per daug .

Kasdieniam stalui, bet nekasdieniams reikalams tvarkyti, – tai yra tai, ko reikia šiandien – ne savaitgaliui, ne svečiui, ne progai – apdovanokime save DABAR.

Braškinis skanėstas su anakardžiais
Reikės
  • 240 g migdolų/anakardžių riešutų
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • 4 v.š. klevų sirupo
  • 200 g braškių
  • 120 g kokoso aliejaus
Braškinis skanėstas su migdolais
Gaminimas
  1. Migdolus pasverkite, lengvai pakepinkite sausoje keptuvėje, nuimkite atsiskyrusias riešutų luobeles, 100 g atidėkite, likusisu susmulkinkite./Anakardžius pasverkite, užmerkite porai valandų šaltame vandenyje, išbrinkusius riešutus perplaukite, sudėkite į kiaurasamtį, leiskite nutekėti vandeniui, nusausinkite, 100 g atidėkite, likusius susmulkinkite (tai gali būti ir kokteilinė).
  2. Abrikosus nuplaukite, tuo pačiu elektriniu smulkintuvu sukapokite kiek galima smulkiau.
  3. Ištirpinkite 40 g kokoso aliejaus.
  4. Sumaišykite visus susmulkintus ingredientus su atvėsusiu kokoso aliejumi ir dviem arbatiniais šaukšteliais vandens.
  5. Paimkite 18 cm skersmens kepimo formą su nuimamais kraštais, išklokite jos dugną kepimo popieriumi, sudėkite gautą masę, gerai suslėkite ir patalpinkite į šaldytuvą 30 minučių.
  6. Ištirpinkite likusį kokoso aliejų.
  7. Susmulkinkite likusius riešutus (keletą atidėkite papuošimui), sudėkite į dubenį, įpilkite klevų sirupo, sudėkite tirpintą kokoso aliejų, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus vandens, viską sumaišykite.
  8. Nuplaukite braškes (vieną dvi pasilikite papuošimui), dėkite į kokteilinę, susmulkinkite, sumaišykite su riešutų ruošiniu.
  9. Gautą masę užpilkite ant sustingusio pagrindo.
  10. Dėkite į šaldytuvą porai valandų (arba ir ilgesniam laikui).
  11. Papuoškite braškių skiltelėmis, stambiai kapotais ir šiek tiek pakepintais riešutų gabaliukias, rozmarino šakele.

Švęskime vasarą!

Dar šis bei tas…

Originaliame recepte naudojami anakardžių riešutai – patarčiau ir jums, nes jie labiau tinka tokiems desertams, tortams gaminti. Su migdolais – viskas gerai, taip pat – galite drąsiai mėginti.

Vietoj klevų sirupo galite naudoti agavų sirupą, šviežią medų.

Recepto šaltinis:https://www.maxi-mag.fr/cuisine/recette/douceur-aux-fraises.html

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *