Meilės nebūna per daug. Nes širdutės formos kepiniai sušildo jausmus, išskleidžia šypseną, apsvaigina ir priverčia užmiršti nuoskaudas.
Reikės:
Tešlai
- 250 ml augalinio pieno
- 10 g šviežių mielių
- 80 g cukraus
- 50 g riešutų sviesto
- 50 ml aliejaus
- 490 g miltų
Pertepimui
- 250-300 g avinžirnių ir datulių kremo/Nutella ar panašaus kremo
Gaminimas:
- Tešlai kambario temperatūros pieną supilkite į dubenį, sudėkite mieles, pusę šaukšto miltų ir cukraus iš bendro kiekio – palikite 15 minučių.
- Didesniame inde (gali būti elektrinės maišyklės indas) sudėkite miltus, cukrų – išmaišykite.
- Supilkite pieną su mielėmis, šiek tiek pamaišykite, sudėkite riešutų sviestą, maišymą tęskite, kol visi ingredientai susijungs.
- Supilkite aliejų, maišykite, kol šis įsiterps į tešlą.
- Baikite rankomis minkyti tešlą (darbuokitės 5-10 minučių).
- Užminkytą tešlą dėkite į stiklinį ar molinį indą, uždenkite rankšluostėliu, palikite šiltai 1 valandai, kad iškiltų (jeigu kambaryje vėsu laikykite 30 laipsnių orkaitėje).
- Po valandos, tešlą (ji turi būti pakilusi dvigubai ar net trigubai) – paminkykite krumpliais, padalinkite į dvi dalis.
- Iš kiekvienos dalies suformuokite pailgą ritinį.
- Kiekvieną ritinį padalinkite į 7-8 lygias dalis, iš jų suformuokite bandeles.
- Bandeles uždenkite maistine plėvele, palikite 20 minučių pakilti.
- Širdutėms – kiekvieną bandelę iškočiokite į keturkampį lakštą.
- Lakštą sutepkite kremu, susukite į ritinėlį, pirštais užspauskite sulenkimo kraštus.
- Ritinėlį sulenkite pusiau – (sulenkimo kraštai lieka vidinėje pusėje), pirštais užspauskite abu galus.
- Aštriu peiliu padalinkite ritinėlį išilgai, palikdami 1 centimetrą nuo sujungimo krašto (pjūvis turi atsiremti į sujungtus galus).
- Perpjautas ritinėlis išsiskleidžia į “širdutę” – tokiu būdu suformuokite visus pyragėlius, sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikite 10 minučių pakilti.
- Pakilusius patepkite pašildytu augaliniu pienu, ant viršaus pabarstykite rudojo ar kokosų cukraus.
- Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
- Skanaukite šiltas su augaliniu pienu!
Dar šis bei tas…
Išskleidę širdutę, aštrų peilį padailinkite įpjovą sudūrimo vietoje - širdutė bus gražesnė.