Bandelės · Mielinės tešlos kepiniai · Veganiški patiekalai

Širdutės su riešutų sviestu

Meilės nebūna per daug. Nes širdutės formos kepiniai sušildo jausmus, išskleidžia šypseną, apsvaigina ir priverčia užmiršti nuoskaudas.

Veganiškos širdutės
Reikės:

Tešlai

  • 250 ml augalinio pieno
  • 10 g šviežių mielių
  • 80 g cukraus
  • 50 g riešutų sviesto
  • 50 ml aliejaus
  • 490 g miltų

Pertepimui

Bandelės paruoštos kepimui
Gaminimas:
  1. Tešlai kambario temperatūros pieną supilkite į dubenį, sudėkite mieles, pusę šaukšto miltų ir cukraus iš bendro kiekio – palikite 15 minučių.
  2. Didesniame inde (gali būti elektrinės maišyklės indas) sudėkite miltus, cukrų – išmaišykite.
  3. Supilkite pieną su mielėmis, šiek tiek pamaišykite, sudėkite riešutų sviestą, maišymą tęskite, kol visi ingredientai susijungs.
  4. Supilkite aliejų, maišykite, kol šis įsiterps į tešlą.
  5. Baikite rankomis minkyti tešlą (darbuokitės 5-10 minučių).
  6. Užminkytą tešlą dėkite į stiklinį ar molinį indą, uždenkite rankšluostėliu, palikite šiltai 1 valandai, kad iškiltų (jeigu kambaryje vėsu laikykite 30 laipsnių orkaitėje).
  7. Po valandos, tešlą (ji turi būti pakilusi dvigubai ar net trigubai) – paminkykite krumpliais, padalinkite į dvi dalis.
  8. Iš kiekvienos dalies suformuokite pailgą ritinį.
  9. Kiekvieną ritinį padalinkite į 7-8 lygias dalis, iš jų suformuokite bandeles.
  10. Bandeles uždenkite maistine plėvele, palikite 20 minučių pakilti.
  11. Širdutėms – kiekvieną bandelę iškočiokite į keturkampį lakštą.
  12. Lakštą sutepkite kremu, susukite į ritinėlį, pirštais užspauskite sulenkimo kraštus.
  13. Ritinėlį sulenkite pusiau – (sulenkimo kraštai lieka vidinėje pusėje), pirštais užspauskite abu galus.
  14. Aštriu peiliu padalinkite ritinėlį išilgai, palikdami 1 centimetrą nuo sujungimo krašto (pjūvis turi atsiremti į sujungtus galus).
  15. Perpjautas ritinėlis išsiskleidžia į “širdutę” – tokiu būdu suformuokite visus pyragėlius, sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikite 10 minučių pakilti.
  16. Pakilusius patepkite pašildytu augaliniu pienu, ant viršaus pabarstykite rudojo ar kokosų cukraus.
  17. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
  18. Skanaukite šiltas su augaliniu pienu!

Dar šis bei tas…

Išskleidę širdutę, aštrų peilį padailinkite įpjovą sudūrimo vietoje - širdutė bus gražesnė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *