Burata yra tas sūris, kuris pakelia daržovių, vaisių salotų, picų vertę iki šimto. Brusketos – ne išimtis.
Čiabata – be jos nei dienos! Ši, su traškia plutele duona, tinka beveik visur, o ypač trintoms sriuboms gardinti, patiekti prie salotų, na, ir be abejonės brusketoms.
Bazilikas, karališka prieskoninė žolė. Šviežios salotos, sumuštiniai – ten, kur yra pomidorų, be jos aromato visiškai praranda savo skoninę išraišką.
Tobula itališka trijulė!
Pomidorai? Jiems daug dėmesio skirta salotų kategorijos įrašuose. O ir taip aišku, kad tai labai universali daržovė. Ne veltui ji nuo neatmenamų laikų yra populiarumo viršūnėje.
Būdų, kaip pagaminti skanų sumuštinį su minėtu gėriu yra ne vienas ir ne du. O šiuo – tikiu, nenusivilsite taip pat.
Negaliu nesidalinti…
Reikės:
- 1 buratos
- itališkos duonos Čiabata
- 12 vyšninių pomidorų (tinka ir kitokie)
- keleto baziliko lapelių
- rupios jūros druskos
- maltų pipirų
- graikiškų žolelių mišinio/graikiškų prieskonių salotoms
- alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Duoną supjaustome plonomis riekelėmis, pašlakstome aliejumi, dedame į 175 laipsnių orkaitę, džioviname 10 minučių.
- Nuplauname ir nusausiname pomidorus, bazilko lapelius/šakeles.
- Sumuštiniui dedame ant vienos pusės bauratos gabalėlį, kitoje – pomidorų puseles/nedidelius gabalėlius.
- Pomidorus pagardiname keliais grūdeliais rupios jūros druskos, žiupsneliu maltų pipirų, visą sumuštinį pamaloniname graikiškomis žolelėmis/prieskoniais.
- Puošiame baziliko lapeliu.
Skanaujame LABAI skaniai!
Dar šis bei tas…
Tokį sumuštinį galima konstruoti ir kitaip: ant skrudintos duonos kloti buratos sūrį, o ant viršaus – sumaišytus su plėšytu baziliku ir prieskoniais – mažais gabaliukais supjaustyus pomidorus.
Duoną brusketoms galite paruošti ir skrudintuvėje.
Išeiga: maždaug 12 brusketų (neperkrautų).