Skoniai · Sumuštiniai · Užkandžiai

Brusketos su burata ir šviežiais pomidorais

Burata yra tas sūris, kuris pakelia daržovių, vaisių salotų, picų vertę iki šimto. Brusketos – ne išimtis.

Čiabata – be jos nei dienos! Ši, su traškia plutele duona, tinka beveik visur, o ypač trintoms sriuboms gardinti, patiekti prie salotų, na, ir be abejonės brusketoms.

Bazilikas, karališka prieskoninė žolė. Šviežios salotos, sumuštiniai – ten, kur yra pomidorų, be jos aromato visiškai praranda savo skoninę išraišką.

Tobula itališka trijulė!

Pomidorai? Jiems daug dėmesio skirta salotų kategorijos įrašuose. O ir taip aišku, kad tai labai universali daržovė. Ne veltui ji nuo neatmenamų laikų yra populiarumo viršūnėje.

Būdų, kaip pagaminti skanų sumuštinį su minėtu gėriu yra ne vienas ir ne du. O šiuo – tikiu, nenusivilsite taip pat.

Negaliu nesidalinti…

Čiabata, burata ir bazilikas – tobula itališka trijulė
Reikės:
  • 1 buratos
  • itališkos duonos Čiabata
  • 12 vyšninių pomidorų (tinka ir kitokie)
  • keleto baziliko lapelių
  • rupios jūros druskos
  • maltų pipirų
  • graikiškų žolelių mišinio/graikiškų prieskonių salotoms
  • alyvuogių aliejaus
Brusketos su burata ir šviežiais pomidorais
Gaminimas:
  1. Duoną supjaustome plonomis riekelėmis, pašlakstome aliejumi, dedame į 175 laipsnių orkaitę, džioviname 10 minučių.
  2. Nuplauname ir nusausiname pomidorus, bazilko lapelius/šakeles.
  3. Sumuštiniui dedame ant vienos pusės bauratos gabalėlį, kitoje – pomidorų puseles/nedidelius gabalėlius.
  4. Pomidorus pagardiname keliais grūdeliais rupios jūros druskos, žiupsneliu maltų pipirų, visą sumuštinį pamaloniname graikiškomis žolelėmis/prieskoniais.
  5. Puošiame baziliko lapeliu.

Skanaujame LABAI skaniai!

Dar šis bei tas…

Tokį sumuštinį galima konstruoti ir kitaip: ant skrudintos duonos kloti buratos sūrį, o ant viršaus – sumaišytus su plėšytu baziliku ir prieskoniais – mažais gabaliukais supjaustyus pomidorus.

Duoną brusketoms galite paruošti ir skrudintuvėje.

Išeiga: maždaug 12 brusketų (neperkrautų).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *