Ir vėl įdarytos paprikos! Šį kartą – ryžiais ir faršu. Kas dar? – Tai, kad labai tiko žvėrienos faršas. Buvau nustebusi rezultatu. Ruošiau vakarienei, tačiau nenumačiau kai kurių ypatymų, ir valgytojai jų nesulaukė. Nėra to blogo, kas neišeitų į gera – rytdienos pietums, su nusistovėjusiais skoniais, paprikos nebuvo nurašytos, o atvirkščiai – išgirtos. Visgi, kodėl namiškiai negavo planuotos vakarienės? – Sekite mano gamybos vingrybes.
Reikės:
- 4 vidutinių raudonųjų paprikų
- 200 g faršo
- 100 g ryžių
- 2 svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 2 v.š. natūralios pomidorų tyrės arba pomidorų pastos
- 30-50 g čederio (arba kokio kito kietojo) sūrio
- aliejaus (kepimui)
- druskos
- maltų pipirų
- petražolių, laiškinių česnakų (papuošimui)
Gaminimas:
- Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, perpilame šaltu vandeniu, sudedame į kiaurasamtį, kad nutekėtų vanduo.
- Paprikas nuplauname, nupjauname prie kotelio esančią viršūnėlę, pašaliname sėklas.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepiname smulkiai supjaustytus česnakus, po to svogūnus.
- Kitoje keptuvėje pakepiname faršą, baigiant – įdedame druskos, pipirų ar savo mėgstamų faršo prieskonių, sukrečiame pomidorų tyrę.
- Atvėsusius, įdarui skirtus, faršą, apkepintus svogūnus, sujungiame, sudedame ryžius, viską permaišome.
- Į paprikų “puodelius” pridedame įdaro, uždengiame “dangteliais”, sustatom į kepimo indą, trečdaliu užpildytą vandeniu.
- Kepame pridengtas folija arba kepimo popieriumi 200 laipsnių temperatūroje, 45-50 minučių.
- Po 30-35 minučių kepimo, nuimame foliją, leidžiame daržovėms šiek tiek paskrusti.
- Pabaigoje, kai paprikos suminkštėja, ištraukiame indą iš orkaitės, atidengiame “dangtelius”, viršų apibarstome tarkuotu čederio sūriu, išjungiame kaitrą, indą grąžiname į orkaitę dar keletui minučių.
- Iškepusias paprikas papuošiame žalumynais, valgome šiltas su džiovinta duona.
Skanaukite rudenio gerybes ir ginkite šalin niūrią nuotaiką!
Dar šis bei tas…
Nereikėtų skubinti paprikų kepimo, nes labai priklauso ir nuo pačių paprikų ir nuo faršo, pagaliau, nuo orkaitės. Tik kepimui, man reikėjo maždaug valandos, tačiau gavau puikų rezultatą.
Faršui naudojau liesą šernieną – kaip sakiau, rezultatas nustebino. 😉