Atėjus rudeniui, metas kartoti ir tobulinti tuos pačius kepinius. Šiandien, mano virtuvėje karaliauja pyragas su vyšniomis. Tik šį kartą – su obuoliais ir avietėmis. Man, tai malonumas ne tik pabandyti naują skonį, bet ir pasigėrėti jo vaizdu. Pyragas gali būti labai pavykęs, tačiau jei jam nesuteikiamas estetinis vaizdas “skaniaiatrodo” – gali juo maitinti tik labai išalkusį. Pagarba šeimininkei, kuri tam skiria dėmesį!
Reikės:
- 160 g sviesto
- 3 kiaušinių
- 180 g cukrus
- miltų (žr.gaminimo instrukciją)
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. cinamono
- 2 a.š. rudojo cukraus
- 200 g aviečių
- 2 obuolių
- 100 g migdolų drožlių
- cukraus pudros

Gaminimas:
- Iš anksto išimkite iš šaldytuvo kiaušinius (geriau susiplaks).
- Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi,
- Dėkite po vieną kiaušinį, kol sviestas pasidarys purus ir gražus kaip kremas.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais.
- Į masę supilkite miltus (galima juos pagerinti maltais migdolais), sumaišykite šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs, nudribs tik stipriau pakračius.
- Bulvių skutikliu iš obuolio išimkite sėklalizdžius ir tuo pačiu peiliu išskobkite obuolius “žievelėmis”.
- Formą patepkite sviestu, sudėkite tešlą, išlyginkite viršų, subęskite iš obuolių “žievelių” suformuotas rožytes, jas apibarstykite cinamonu ir ruduoju cukrumi; tarpuose įspauskite avietes apatine dalimi į viršų.
- Viską apibarstykite migdolų drožlėmis.
- Kepkite apie 40 minučių, 180 laipsnių orkaitėje.
- Ataušusį gausiai užbarstykite cukraus pudra.
Skanaus!

Dar šis bei tas…
Obuolius galite pasmulkinti ir kitaip, pvz., skiltelėmis – įspausti jas žievele į viršų 🙂
Džiovintos uogos taip pat tinka – išbandyta! Pamėginkite ir liksite nustebę netikėtu poskoniu.