Pyragai · Skoniai

Pyragas su obuoliais ir avietėmis

Atėjus rudeniui, metas kartoti ir tobulinti tuos pačius kepinius. Šiandien, mano virtuvėje karaliauja pyragas su vyšniomis. Tik šį kartą – su obuoliais ir avietėmis. Man,  tai malonumas ne tik pabandyti naują skonį, bet ir pasigėrėti jo vaizdu. Pyragas gali būti labai pavykęs, tačiau jei jam nesuteikiamas estetinis vaizdas “skaniaiatrodo” – gali juo maitinti tik labai išalkusį. Pagarba šeimininkei, kuri tam skiria dėmesį!

Reikės:
  • 160 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 180 g cukrus
  • miltų (žr.gaminimo instrukciją)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 2 a.š. rudojo cukraus
  • 200 g aviečių
  • 2 obuolių
  • 100 g migdolų drožlių
  • cukraus pudros
pyragas su obuoliaisir avietėmis
Gaminimas:
  1. Iš anksto išimkite iš šaldytuvo kiaušinius (geriau susiplaks).
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi,
  3. Dėkite po vieną kiaušinį, kol sviestas pasidarys purus ir gražus kaip kremas.
  4. Miltus persijokite su kepimo milteliais.
  5. Į masę supilkite miltus (galima juos pagerinti maltais migdolais), sumaišykite šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs, nudribs tik stipriau pakračius.
  6. Bulvių skutikliu iš obuolio išimkite sėklalizdžius ir tuo pačiu peiliu išskobkite obuolius “žievelėmis”.
  7. Formą patepkite sviestu, sudėkite tešlą, išlyginkite viršų, subęskite iš obuolių “žievelių” suformuotas rožytes, jas apibarstykite cinamonu ir ruduoju cukrumi; tarpuose įspauskite avietes apatine dalimi į viršų.
  8. Viską apibarstykite migdolų drožlėmis.
  9. Kepkite apie 40 minučių, 180 laipsnių orkaitėje.
  10. Ataušusį gausiai užbarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

pyragas su obuoliais ir avietėmis

Dar šis bei tas…

Obuolius galite pasmulkinti ir kitaip, pvz., skiltelėmis – įspausti jas žievele į viršų 🙂

Džiovintos uogos taip pat tinka – išbandyta! Pamėginkite ir liksite nustebę netikėtu poskoniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *