Jeigu atsibodo įprasti lietiniai, paįvairinkite juos obuolių skiltelėmis. Jie įgaus patrauklesnį vaizdą ir įgis naujų skoninių savybių.
Reikės (3 asmenims)
- 1 st pieno
- 1 st vandens
- 1-2 kiaušinių
- 2-3 obuolių
- 1 a.š. aliejaus (tešlai) + kepimui
- 250 g miltų
- Druskos
Gaminimas:
- Kiaušinius išplakite su trupučiuku druskos.
- Dėkite miltus, pieną, vandenį, užmaišykite lietinių tešlą, pabaigoje įpilkite šlakelį aliejaus.
- Pasiruoškite obuolius: perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (porai keptuvių – kitus paruošite vėliau, nes gali nemaloniai patamsėti).
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pilkite lietinio tešlą, ant jos išdėliokite obuolio puseles, mentele jas šiek tiek paspauskite, kad įsiterptų į tešlą.
- Apkepkite vieną pusę, atsargiai verskite ant „obuolinės“ pusės, stebėkite, kad plokštelės neatsiklijuotų (vertėtų sumažinti temperatūrą, nes obuoliai greitai pradėti svilti, ypač jei stengsitės naudoti minimalų kiekį aliejaus, o lietiniams daug ir nereikia).
Na, štai vienas blynas jau paruoštas – galite dėti į lėkštę, apiberti cukraus pudra ir leisti mėgautis namiškiams. Šalia patiekite mėgstamos uogienės, džemo, grietinės ar sviesto.
Triūsdami toliau įgusite žongliruoti su keptuve ir tešla – o lietiniai jums atsidėkos lengvai apskrudusia plutele su obuolių puselių ornamentais. Paskutiniai, patys skaniausi, bus skirti jums, nes būsite jų nusipelnę.;)
Skanių Juma pusryčių!
Dar šis bei tas…
Į lietinių tešlą įdėję varškės, gausite „pagerintus“ blynelius.