Blynai · Skoniai

Lietiniai su obuolių skiltelėmis

Jeigu atsibodo įprasti lietiniai, paįvairinkite juos obuolių skiltelėmis. Jie įgaus patrauklesnį vaizdą ir įgis naujų skoninių savybių.

Reikės (3 asmenims)
  • 1 st pieno
  • 1 st vandens
  • 1-2 kiaušinių
  • 2-3 obuolių
  • 1 a.š. aliejaus (tešlai) + kepimui
  • 250 g miltų
  • Druskos
Gaminimas:
  1. Kiaušinius išplakite su trupučiuku druskos.
  2. Dėkite miltus, pieną, vandenį, užmaišykite lietinių tešlą, pabaigoje įpilkite šlakelį aliejaus.
  3. Pasiruoškite obuolius: perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (porai keptuvių – kitus paruošite vėliau, nes gali nemaloniai patamsėti).
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pilkite lietinio tešlą, ant jos išdėliokite obuolio puseles, mentele jas šiek tiek paspauskite, kad įsiterptų į tešlą.
  5. Apkepkite vieną pusę, atsargiai verskite ant „obuolinės“ pusės, stebėkite, kad plokštelės neatsiklijuotų (vertėtų sumažinti temperatūrą, nes obuoliai greitai pradėti svilti, ypač jei stengsitės naudoti minimalų kiekį aliejaus, o lietiniams daug ir nereikia).

Na, štai vienas blynas jau paruoštas – galite dėti į lėkštę, apiberti cukraus pudra ir leisti mėgautis namiškiams. Šalia patiekite mėgstamos uogienės, džemo, grietinės ar sviesto.

Triūsdami toliau įgusite žongliruoti su keptuve ir tešla – o lietiniai jums atsidėkos lengvai apskrudusia plutele su obuolių puselių ornamentais. Paskutiniai, patys skaniausi, bus skirti jums, nes būsite jų nusipelnę.;)

Skanių Juma pusryčių!

Dar šis bei tas…

Į lietinių tešlą įdėję varškės, gausite „pagerintus“ blynelius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *