Kiekvieną kartą išbandžius naują receptą džiugesys užplūsta širdį. Ir ne kažkoks ypatingas buvo projektas. Visai atsitiktinai vartydama internetinius puslapius pamačiau mielus sausainiukus “inkrustuotus” rožinėmis pralines (pranc.migdolai karamelizuotame cukruje). Pralinių neturėjau. Rožinių tuo labiau. Bet tokių sausainiukų labai norėjau. Mintys net nuskraidino į Šv.Valentino dieną… Skubėjau kepti. Maniau, kad turiu kuo pakeisti. Neužtrukau.
Gal tai buvo tik mano vaizduotės vaisius? Neišbandę nesužinosite.;)
Tęskite…
Reikės: (maždaug 24 sausainiams)
- 180 g kambario temperatūros sviesto
- 120 g rudojo cukraus
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- +pora lašų vanilės esencijos
- 1 kiaušinio
- 240 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 12 g liofilizuotų aviečių
Gaminimas:
- Mediniu šaukštu išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi (tą galite padaryti ir elektriniu kombainu).
- Įdėkite kiaušinį, vanilės esenciją, maišykite, kol gausite vienalytę konsistenciją.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite į sviesto mišinį, apjunkite viską mediniu šaukštu.
- Pabaigoje įmaišykite šaltyje džiovintas avietes.
- Tešlą sukočiokite į rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę, palaikykite šaldytuve 1-2 valandas.
- Sustingusią tešlą padalinkite į dvi dalis, kiekvieną sukočiokite į ploną pailgą ritinį.
- Padalinkite ritinius į mažus, graikinio riešuto dydžio gabalėlius, delnais suformuokite rutuliukus, išdėliokite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos 4-5 cm atstumu.
- Kiekvieną rutuliuką paspauskite delnu (galite dar padailinti pirštais), dėkite į orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 10-12 minučių.
- Skanaukite atvėsusius!
Nusiminimas – per pirmas 5 kepimo minutes, žvilgterėjusi į savo svajonėje sukurtą vaizdą, supratau – raudonų taškelių sausainiai neturės – juk tai tik džiovintos uogos, kurios karštyje pakeičia spalvą.(: Tačiau ištraukusi iš orkaitės, atvėsinusi ir paskanavusi uždėjau jiems karūną!
Prie kavos, arbatos – jie tobuli.
Juk gražus, nebūtinai tobulas.;)
Dar šis bei tas…
Kaip namų sąlygomis pasigaminti pralines rasite prie Paris-Brest prancūziškas pyragaitis. Jeigu neturite liofilizuotų uogų - tiks pasmulkinti cukatai.
Inspiracijos: https://www.amandinecooking.com/2020/02/cookies-aux-pralines-roses.html