Vasarą reikia prasimanyti kuo daugiau gaivaus maisto. Maistas turi būti maistingas, kaip jam ir priklauso, o vasarą dar ir lengvas, vitaminingas bei gaivus. Šiandien gaminu avokadų ledus ir žinau, kad skeptikai paprieštaraus, – “Na, ir koks jau čia maistas, tie ledai?”. O tai, kaip ne? – Juk pažiūrėjus, kad ir šių ledų sudėtį, jie pilnai patenkina organizmą, jo neapsunkindami, o priešingai – suteikdami energijos ir vitaminų.
Prisipažinsiu, pirmenybę visada teikiau ir teiksiu braškiniams ir gervuogių ledams – jie man yra vasaros TOP viršūnėje. Tačiau, kai gauni nusipirkti kokybiškų avokadų, pistacijų ir kokoso kremo – šie gali sėkmingai konkuruoti su sezono pažibomis.
Būtinai išbandykite ir šiuos. Pašnibždėsiu mintį – galite pasigaminti net kelių rūšių ledus ir suruošti ledų degustavimo vakarėlį. Surašę šmaikštų kvietimą, dreskodo pageidavimus ne tik, kad nustebinsite, bet ir labai pamaloninsite draugus. O čia, kodėl gi neprisiminus seno gero žaidimo – žiedo dalijimo su fantų išpirkimu. Dabar pats gražiausiais laikas – tik šviesos ir spalvų – linksmai ir sveikai leisti laiką kieme ar gamtoje (ledus šaltkrepšyje galima nugabenti prie ežero, ar kur tik norisi) – nuotaika ir gražios foto – garantuotos!
Įpročius keisti ne tik galima, bet reikia. Sveikesnis gyvenimo būdas neįkainojama investicija į ateitį. Ir vėl nieko naujo, bet pasikartoti tikrai nieko ir labai blogo.
Reikės:
- 2 avokadai (gerai prinokę)
- 1 bananas
- 100 ml kokoso kremo
- 100 g sūdytų pistacijų
- 0,5 citrinos
- 3-4 v.š. medaus

Gaminimas:
- Pirmiausia supjaustome griežinėliais bananą, įdedame į šaldymo kamerą.
- Supilame į plastmasinį indelį kokoso kremą – taip pat siunčiame šaldymui.
- Praėjus valandai ar daugiau, pradedame sukti ledus.
- Avokadus perpjauname, išimame kauliukus, išskobiame minkštimą, sudedame į smulkinimo indą.
- Įkandin dedame sušaldytus bananus bei kokosų kremą, citrinų sultis ir medų – viską išsukame iki vientisos masės.
- Gautą ledų ruošinį sudedame į plokščią indą (naudoju silikoninę kepimo formą), patalpiname į šaldymo kamerą porai valandų.
- Pistacijų riešutus dedame į tą patį smulkintuvą (aš naudoju beveik visada Braun kokteilinę), susmulkiname iki smulkių trupinių.
- Išimame iš kameros sustingusį, (bet neperšalusį) ledų ruošinį, sudedam atgal į smulkinimo indą, dar kartą viską išsukame, sukrečiame smulkintas pistacijas, permaišome ir dedame į indą, iš kurio patogiai kabinsite ledus (tai gali būti kepimo popieriumi išklota kekso forma).
- Šaldome iki atitinkamos ledų konsistencijos ir skanaujam.
Nuostabu – vasara dar net neįpusėjo – kiek dar turime gražaus laiko pasimėgauti įvairiausiais vasariškais skanėstais!
Dar šis bei tas…
Kadangi mūsų šaldymo kameros nepritaikytos ledams šaldyti, šie pastovėję parą laiko peršąla – tad, prieš vaišes, juos reikia apie 15 minučių palaikyti kambario temperatūroje.
Gražiausiai suformuoti ledų rutuliukus pavyksta, kai ledai yra užšaldyti ir laikomi 15 laipsnių šaltyje.
Pasigaminkite ir kivių ledų.