Naminiai ledai · Skoniai

Avokadų ledai

Vasarą reikia prasimanyti kuo daugiau gaivaus maisto. Maistas turi būti maistingas, kaip jam ir priklauso, o vasarą dar ir lengvas, vitaminingas bei gaivus. Šiandien gaminu avokadų ledus ir žinau, kad skeptikai paprieštaraus, – “Na, ir koks jau čia maistas, tie ledai?”. O tai, kaip ne? – Juk pažiūrėjus, kad ir šių ledų sudėtį, jie pilnai patenkina organizmą, jo neapsunkindami, o priešingai – suteikdami energijos ir vitaminų.

Prisipažinsiu, pirmenybę visada teikiau ir teiksiu braškiniams ir gervuogių ledams – jie man yra vasaros TOP viršūnėje. Tačiau, kai gauni nusipirkti kokybiškų avokadų, pistacijų ir kokoso kremo – šie gali sėkmingai konkuruoti su sezono pažibomis.

Būtinai išbandykite ir šiuos. Pašnibždėsiu mintį – galite pasigaminti net kelių rūšių ledus ir suruošti ledų degustavimo vakarėlį. Surašę šmaikštų kvietimą, dreskodo pageidavimus ne tik, kad nustebinsite, bet ir labai pamaloninsite draugus. O čia, kodėl gi neprisiminus seno gero žaidimo – žiedo dalijimo su fantų išpirkimu. Dabar pats gražiausiais laikas – tik šviesos ir spalvų – linksmai ir sveikai leisti laiką kieme ar gamtoje (ledus šaltkrepšyje galima nugabenti prie ežero, ar kur tik norisi) – nuotaika ir gražios foto – garantuotos!

Įpročius keisti ne tik galima, bet reikia. Sveikesnis gyvenimo būdas neįkainojama investicija į ateitį. Ir vėl nieko naujo, bet pasikartoti tikrai nieko ir labai blogo.

Reikės:
  • 2 avokadai (gerai prinokę)
  • 1 bananas
  • 100 ml kokoso kremo
  • 100 g sūdytų pistacijų
  • 0,5 citrinos
  • 3-4 v.š. medaus
Avokadų ledai
Gaminimas:
  1. Pirmiausia supjaustome griežinėliais bananą, įdedame į šaldymo kamerą.
  2. Supilame į plastmasinį indelį kokoso kremą – taip pat siunčiame šaldymui.
  3. Praėjus valandai ar daugiau, pradedame sukti ledus.
  4. Avokadus perpjauname, išimame kauliukus, išskobiame minkštimą, sudedame į smulkinimo indą.
  5. Įkandin dedame sušaldytus bananus bei kokosų kremą, citrinų sultis ir medų – viską išsukame iki vientisos masės.
  6. Gautą ledų ruošinį sudedame į plokščią indą (naudoju silikoninę kepimo formą), patalpiname į šaldymo kamerą porai valandų.
  7. Pistacijų riešutus dedame į tą patį smulkintuvą (aš naudoju beveik visada Braun kokteilinę), susmulkiname iki smulkių trupinių.
  8. Išimame iš kameros sustingusį, (bet neperšalusį) ledų ruošinį, sudedam atgal į smulkinimo indą, dar kartą viską išsukame, sukrečiame smulkintas pistacijas, permaišome ir dedame į indą, iš kurio patogiai kabinsite ledus (tai gali būti kepimo popieriumi išklota kekso forma).
  9. Šaldome iki atitinkamos ledų konsistencijos ir skanaujam.

Nuostabu – vasara dar net neįpusėjo – kiek dar turime gražaus laiko pasimėgauti įvairiausiais vasariškais skanėstais!

Dar šis bei tas…

Kadangi mūsų šaldymo kameros nepritaikytos ledams šaldyti, šie pastovėję parą laiko peršąla – tad, prieš vaišes, juos reikia apie 15 minučių palaikyti kambario temperatūroje.

Gražiausiai suformuoti ledų rutuliukus pavyksta, kai ledai yra užšaldyti ir laikomi 15 laipsnių šaltyje.

Pasigaminkite ir kivių ledų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *