Pyragai · Skoniai

Pyragas su varške ir slyvomis

Ar jau bandėte iškepti varškės pyragą ar pyragą su rikota? Jeigu ne, tada galite pradėti nuo šio, o paskui skanauti ir kitus, nes jie visada paklausūs, ir visada sakau, kad galima gaminti ir tą patį  patiekalą, tačiau jam suteikiant kitokįą formą, spalvą, dekorą – jis bus skanaujams kaip naujas, dar neragautas. Apie pyragą su slyvomis ir varške galiu pasakyti tik tai, kad draugei pasiūlius slyvų, iš karto pasakiau TAIP, NORIU ir tikrai, labai norėjau  išbandyti naują receptą, nes praeitos vasaros Pyragas su slyvomis yra visai kitoks, tačiau tikrai ne prastesnis.

Taigi, grįžtant prie šio posto, receptas, kaip visad,  atsivertė žaibiškai, – beliko žongliruoti įrankias, produktais ir rakandais. Po maždaug pusantros valandos galėjau patyrinėti savo šedevrą iš visų pusių, išmurmėti nepasitenkimą, o iš pasąmonės giliai uždarytą GERAS, dar ir dabar netapusiu savastimi, branginu ateičiai…

O jums laikas pagalvoti, ar ko netrūksta, ir raitytis rankoves.:)

Reikės:

Pagrindui

  • 200 g miltų
  • 100 g šalto sviesto
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 kiaušinio

Įdarui

  • 3 kiaušinių
  • 120 grietinės
  • 180 g varškės
  • 3 v.š. miltų
  • 150 g cukraus
  • 10 g vanilės esencijos
  • 350 g slyvų
  • 150 g šaldytų vyšnių
Pyragas su varške ir slyvomis

Pyragas su varške ir slyvomis

Pyragas su varške ir slyvomis
Gaminimas:
  1. Pagrindui miltus išsijojame ir sumaišome su šaltu, kubeliais pjaustytu sviestu – triname tarp pirštų, kol gauname daug smulkių trupinėlių.
  2. Įdedame kiaušinį ir cukrų, greitai viską sumaišome iki vientisos masės, įvyniojame į maistinę plėvelę ir patalpiname pusvalandžiui į šaldytuvą.
  3. Įdarui skirtus produktus – kiaušinį, cukrų, vanilės esenciją, miltus, grietinę ir varškę sutriname (sublenderiuojam) iki vientisos masės.
  4. Tešlą išimame iš šaldytuvo, dedame į formą atsegamais kraštais, suformuojame pyrago pagrindą ir bortelius, pagrindą subadome šakute.
  5. Ant pagrindo dedame perpjautas per pusę slyvas, šaldytas vyšnias.
  6. Ant viršaus užpilame įdarui skirtą masę.
  7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35-45 minutes.

Skanaujame dar šiltą!

Dar šis bei tas…

Kitą kartą, vietoj vyšnių rinkčiausi avietes – įdaras man buvo  truputį per rūgštus.

Originaliam recepte buvo nurodyti persikai su avietėmis, – manau, toks pasirinkimas geresnis dėl tos pačios rūgšties. Nors, gali būti ir skonio reikalas…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *