Apibraižytom iki alkūnių rankom ėmiausi tvarkyti gervuoges. Miške tiek į jas įnikau, kad nejaučiau, kaip jų maži dygliukai raižė odą. Tokia jų tatuiruote reiks dar “pasidžiaugti” ne vieną dieną …, bet tikras smagumas yra tai, kad aš jas turiu, bet ne tiek daug, kad galėčiau gaminti viską iš eilės. Užėję karščiai padėjo apsispręsti – bus ledai ir nebet kokie! Įsivaizdavimas pranoko lūkesčius, kai jų PARAGAVAU, wow … tik nedelskite – gervuogės eina į pabaigą.
Reikės:
- 2 puodelių sutrintų gervuogių
- 1/4 puodelio citrinų sulčių
- 1 v.š. citrinos žievelės
- 3 puodelių pieno ir grietinėlės (lygių dalių)
- 400 g saldaus kondensuoto pieno
Gaminimas:
- Gervuoges sudedam į kokteilinę, sutrinam.
- Įmaišom citrinos sultis, žievelę, supilam pieno ir grietinėlės mišinį, sukrečiam kondensuotą pieną ir viską suplakam (ilgai plakti nereikia, nes produktai susimaišo labai greitai, o tiek ir tereikia).
- Gautą masę perleidžiam per sietelį, kad pasišalintų gervuogių kauliukai.
- Visą turinį verčiam į plastmasinę, silikoninę ar metalinę formelę.
- Turinį šaldom kelias valandas, ir kol ledai dar ne visiškai sustingę, juos išėmę dar kartą permaišom.
- Grąžinam į šaldymo kamerą pusei paros (arba tiek, kiek jums norisi 🙂
Džiaukitės puikia vasara ir jos teikiamu vitaminingu maistu!
Dar šis bei tas …
Galima sėklytes palikti, tačiau maloniau skanauti be jų 😉
Užšaldžius, nebūtina šiuos ledus dar kartą permaišyti – vis tiek gausite nuostabų desertą, kuris gaivins karštą vasaros dieną.
Žymiai paprasčiau bet kokius ledus ruošti šerbetinėje, tačiau ir kokteilinė man labai tiko, o ledai buvo nusotabaus skonio ir tekstūros.
Užšaldžius pilnai, prieš tiekiant, reikia išimti iš šaldymo kameros ir pusvalandį palaikyti šaldytuve.
Daugiau apie ledų gaminimą namuose rašiau Vyšniniai ledai, Braškiniai ledai, Minkšti bananiniai ledai.
Recepto šaltinis:https://www.alfa.lt/straipsnis/49864965/receptas-vasarai-gervuogiu-ir-citrinu-skonio-ledai