Kartais kažko nori čia ir dabar. O dažniausiai noras ateina skaniukams. Ir kai tik pagalvoju, ką galiu turėti prie kavos nesivargindama bėgti į prekybos centrą, tai būna dalykai iš avižų dribsnių.
Net nežinau, ar kas gali būti greičiau…
Nors… Hum? – Tokie pat greiti ir geri yra sausainiukai su obuoliais ir avižiniais dribsniais.

Reikės: (18 sausainiukų)
- 1,5 stiklinės smulkintų avižinių dribsnių
- 1 stiklinės miltų
- 1/2 a.š. sodos
- 1/4 a.š druskos
- 2/3 st (± 55 g) kambario temperatūros sviesto
- 3/4 st rudojo cukraus
- 1 a.š. vanilės esencijos
- 1 kiaušinio
- 1/2 stiklinės razinų (galima maišyti su džiovintomis spanguolėmis)


Gaminimas:
- Sumaišykite avižų dribsnius, miltus, druską ir sodą.
- Kitame dubenyje šakute sutrinkite sviestą, cukrų, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite, skonį pastiprinkite vanilės ekstrakto šaukšteliu.
- Sviesto ir cukraus mišinį dėkite į miltų ruošinį, viską gerai apjunkite.
- Sudėkite razinas/džiovintas spanguoles, meiliai įmaišykite į tešlos patalus.
- Tešlą kabinkite arbatiniu šaukšteliu/ledų kaušeliu, delnais formuokite rutuliukus, išdėliokite juos ant kepimo popieriaus, patapšnokite šakute.
- Suformuotus sausainiukus kepkite 190 laipsnių temperatūroje, 8-10 minučių.
Skanių ir lengvų Jums popiečių prie kavos puodelio!
Dar šis bei tas…
Jeigu sausainiukų masė bus labai lipni, kabinkite šaltame vandenye pamirkytu šaukšteliu.
Originaliame recepte matavimai duoti puodeliais - pritaikiau 200ml stiklinei.