Sausainiai · Skoniai

Greiti avižiniai sausainiai su razinomis

Kartais kažko nori čia ir dabar. O dažniausiai noras ateina skaniukams. Ir kai tik pagalvoju, ką galiu turėti prie kavos nesivargindama bėgti į prekybos centrą, tai būna dalykai iš avižų dribsnių.

Net nežinau, ar kas gali būti greičiau…

Nors… Hum? – Tokie pat greiti ir geri yra sausainiukai su obuoliais ir avižiniais dribsniais.

Greiti avižiniai sausainiai
Reikės: (18 sausainiukų)
  • 1,5 stiklinės smulkintų avižinių dribsnių
  • 1 stiklinės miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/4 a.š druskos
  • 2/3 st (± 55 g) kambario temperatūros sviesto
  • 3/4 st rudojo cukraus
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 stiklinės razinų (galima maišyti su džiovintomis spanguolėmis)

Gaminimas:
  1. Sumaišykite avižų dribsnius, miltus, druską ir sodą.
  2. Kitame dubenyje šakute sutrinkite sviestą, cukrų, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite, skonį pastiprinkite vanilės ekstrakto šaukšteliu.
  3. Sviesto ir cukraus mišinį dėkite į miltų ruošinį, viską gerai apjunkite.
  4. Sudėkite razinas/džiovintas spanguoles, meiliai įmaišykite į tešlos patalus.
  5. Tešlą kabinkite arbatiniu šaukšteliu/ledų kaušeliu, delnais formuokite rutuliukus, išdėliokite juos ant kepimo popieriaus, patapšnokite šakute.
  6. Suformuotus sausainiukus kepkite 190 laipsnių temperatūroje, 8-10 minučių.

Skanių ir lengvų Jums popiečių prie kavos puodelio!

Dar šis bei tas…

Jeigu sausainiukų masė bus labai lipni, kabinkite šaltame vandenye pamirkytu šaukšteliu.
Originaliame recepte matavimai duoti puodeliais -  pritaikiau 200ml stiklinei.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *