Vieno kąsnio sumuštinius įpratę ruošti svečiams, esant tinkamai progai, o sau viską darome paprasčiau. Sumaniau šį sekmadienį save palepinti. Paruošiau sumuštinius su avokado užtepėle ir lašiša, papuošiau laimo skiltele, petražolėmis, išsiviriau kavos ir mėgavausi VIENA skaniais pusryčiais! Gal ir egoistiška, tačiau, ar tas, kas ruošia maistą to nevertas …, aišku, geriau, kad kas nors kitas tą padarytų, bet nesulaukus gali užmiršti save (dažnai taip atsitinka), tad reikia išnaudoti tokias progas, ir tai yra GERAI!
Reikės: (2 asmenims)
- 1 itališkos duonos Cebata
- 1 gerai sunokusio avokado
- 1 skiltelės česnako
- 1,5 a.š. citrinos sulčių
- 1,5 a.š. alyvuogių aliejaus
- jūros druskos
- 100 g sūdytos lašišos
- sviesto (nebūtinai)
- laimo (nebūtinai)
- petražolių (papuošimui)
Gaminimas:
- Avokadą nulupame, sutriname šakute, įdedame trputį druskos, traiškytą česnako skiltelę, sumaišome.
- Supilame citrinos sultis ir aliejų, maišome iki vientisos maisės – užtepėlė paruošta!
- Supjaustome cebatą plonomis riekelėmis, paskrudiname (skrudintuvėje, nors galima keptuvėje ar orkaitėje).
- Skrudintą cebatos riekelę perpjaunam per pusę, plonai patepame sviestu (nebūtinai), ant viršaus tepame avokado užtepėlę ir ploną lašišos juostelę.
- Skrudinimo, tepimo ir dėliojamo procesą tęsiam, kol baigiasi užtepėlė.
- Plonai supjaustome laimą, griežinėlius sudėliojam ant padėkliuko ar lėkštėje – ant sumuštinukų.
- Papuošiame petražolės šakele ar kaip tik norim 🙂
Skanių Jums pusryčių savaitgaliais ir nebūtinai!
Dar šis bei tas …
Avokado užtepėlę derinant su lašiša, druskos gali ir neprireikti, nes lašiša yra sūdyta (parūkyta).
Papuošiau laimu, - tačiau jis ne tik dėl grožio - man jis nuostabus, kur reikia subtilaus rūgštumo.
Patraukiai atrodo susuktos lašišos juostelės.
Lašišos gali prireikti ir daugiau, jeigu yra sočių pusryčių mėgėjų ;)