Daržovių patiekalai · Skoniai · Užkepėlės · Vegetariški patiekalai

Baklažano užkepėlės

Nereikia pamiršti, kad baklažanas – jūsų sveikatos ir grožio sąjungininkas. Aš taip pat nepamirštu ir nepraeinu pro šalį, kada pamatau šias daržoves. Nežinau, ar yra kas joms abejingas. Šiuo metu bandau kuo daugiau receptų, nors nebūtinas jiems kažkoks įpatingas paruošimas –  reikia žinoti 4 pagrindinius žingsnius, o po to belieka suraikyti baklažaną taip, kaip patinka, paskaninti, kaip patiems tinka, kepti ir mėgautis pagal savo valgymo įpročius, arba … bandyti juos pakeisti ir padaryti sveikesnius. Visus jau mano bandytus “baklažaninius dalykėlius” galima pasigaminti be mėsos, tačiau tuos pačius galima papildyti ir ispaniškos dešros griežinėliais, saliamiu, rūkytu kumpiu, kepta jautiena ar vištiena – prie jų tiks beveik viskas, o smagiausia tai, kad galima keisti patiekalų išvaizdą. Baklažano vėduoklė, keptas baklažanas su jogurto ir anakardžių padažu – vis kitas pateikimas!

Šį kartą mes jį pjaustome griežinėliais – prisijunkite ir jūs.;)

Reikės (2 asmenims):
  • 1 baklažano
  • 1 lapelio sluoksniuotos tešlos
  • 50 gramų kietojo sūrio
  • Aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • Krapų
  • Petražolių
Baklažano užkepėlės
Gaminimas:
  1. Baklažaną  supjaustome griežinėliais, pabarstome druska ir paliekame pusvalandžiui.
  2. Druską nuplauname, baklažano griežinėlius gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 240 laipsnių celsijaus.
  4. Kiekvieną griežinėlį patepame aliejumi, pabarstome pipirais ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepame 10 minučių.
  5. Per kepimo laiką, iškočiojame sluoksniuotos tešlos lakštą ir padarome vienodo dydžio diskus (šiek tiek didesnius, nei baklažano griežinėliai).
  6. Tešlos ruošinius subadome šakute, pabarstome tarkuotu permazanu, ant viršaus dedame po vieną apkeptą baklažano griežinėlį.
  7. Temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių, kepame apie 25 minutes (stebėti).
  8. Tiekiame šiltas, pabarstytas žalumynais.

Ramių pasisėdėjimų prie vyno taurės arba šiaip..!

Dar šis bei tas…

Vietoj parmezano, drąsiai dėkite mocarelą, rikotą ar ožkos sūrį. Tiesa, minkštų sūrių skonį vertėtų sustiprinti druska, pipirais.

Prieš kepant šiuos užkandžius galima apibarstyti džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis – čia jos labai tinka!

Šias užkandėles gaminau iš savo gamybos sluoksniuotos tešlos, tačiau puikiai tinka ir pirktinė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *