Gal keistai skambės, bet keksiukus gaminu pirmą kartą. Man visada patiko labiau gabaliukas arba riekė kokio kekso, – jį prisijaukinusi nuo mažens. Keksiukai? – mažomis dozėmis, TAIP. Nors mėlynių sezonas baigėsi, bet ne bėda – šaldiklyje tam reikalui jų užtektinai, nes jos mano mylimiausios.
Einam į virtuvę?
Reikės:
Tešlai
- 2 puodelių miltų (puodelis – 236ml);
- 1/2 puodelio cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1 puodelio raugintų pasukų;
- 1/4 puodelio aliejaus;
- 1/2arbatinio šaukštelio vanilės arba vanilinio cukraus;
- 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių arba o,5 šaukštelio kepimo miltelių +0,5 šaukštelio sodos
- 1 puodelio mėlynių.
Trupiniams
- 1/2 puodelio miltų;
- 1/4 puodelio cukraus;
- 1/4 puodelio sviesto.
Gaminimas:
- Kiaušinius, pasukas, aliejų, cukrų ir vanilę paplakame rankiniu plakikliu, arba šakute. Suberiame miltus ir kepimo miltelius (jeigu dedame sodos – nugesiname actu), maišome, kol neliks jokių gumuliukų. Atsargiai įmaišome mėlynes. Tešlą paskirstome į kepimo formeles.
- Paruošiame trupinius (galima dviem būdais – miltus, cukrų ir sviestą sudėti į vieną dubenėlį ir viską pirštais sutrinti iki smulkių trupinukų. Apibarstyti kiekvieną, kepimui paruoštą keksiuką. ARBA miltus sumaišyti su cukrumi, sviestą ištirpinti ir dar karštą pilti į miltus, maišyti, kol susidarys trupiniai – rinkausi antrąjį būdą).
- Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
Skanaujame atvėsusius.
Idėjos šaltinis: šis receptas