Prisimenate pyragą su vyšniomis? Jeigu taip, tai jis labai panašus. Tačiau čia pagrindiniu smuiku groja slyvos. Kas jas dievinate taip kaip aš, būtinai išsikepkite, kol nesibaigė sezonas – 4 asmenims tikrai užteks žemiau nurodytų kiekių, o jei laukiate svečių, siūlyčiau pasigaminti iš dvigubos normos, nes patys liksite neragavę.
Reikės:
- 160 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 160 g cukraus
- 115 g sviesto (kambario temperatūros)
- 2 didelių kiaušinių (L)
- 10-12 prinokusių slyvų
- 2 v.š. citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
- 1 a.š. malto cinamono
- miltelinio cukraus
Gaminimas:
- Minkštą sviestą iki purumo ištriname su cukrumi.
- Įmušame kiaušinius, viską lengvai permaišome elektriniu mikseriu.
- Miltus išsijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
- Viską suberiame į plakinį, maišome, kol gauname vienalytę konsistenciją.
- Slyvas nuplauname, perpjauname per pusę, išimame kauliukus.
- Pyrago tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą, dailiai paskleidžiame. Ant viršaus išdėliojame slyvas (puseles, jei reikia, galima supjaustyti smulkiau).
- Slyvas apšlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis, ant viršaus užbarstome šiek tiek cukraus ir cinamono.
- Šauname į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepame apie 45-50 minučių žemiausioje lentynoje.
- Aušiname kepimo skardoje, o vėliau – ant grotelių.
- Atvėsusį pyragą puošiame milteliniu cukrumi.
Skanių Jums akimirkų!
Dar šis bei tas…
Jeigu naudojate saldžias slyvas, cukraus galite dėti ir mažiau.
Slyvų gali užtekti ir perpus mažiau, jeigu jos yra didelės, todėl neskubėkite jų visų ruošti. Dėkite, tiek, kad užpildytumėte tešlos paviršių, ir nepersisitenkite, norėdami, sunaudoti slyvų likučius – turi likti tarpeliai, kad tešla neapsunktų ir gražiai iškiltų.
Cinamono barstykite tiek, kiek jums patinka arba, koks yra formos paviršiaus plotas.
Kepimui tinka 22 cm atsegama forma, tačiau panašaus dydžio silikoninė – patogesnė.
O svarbiausiais dalykas, kad jį yra labai greita ir paparasta paruošti. Gal kiek kepimas užtrunka.:(
Už receptą dėkoju Dalios svetainei