Picos · Skoniai

Pica su baravykais

Jeigu praeitą sezoną mano mėgstamiausia pica buvo su cukinijom, tai šį – su baravykais! Grybų karalius vėl sugrįžo! Švęskim baravykų sugrįžtuves! Ne kiekvienas ruduo būna toks dosnus šiais karališkais grybais. O štai šis pridalino tiek, kad užteko ir atsargų prisiruošti (o kaip be marinuotų baravykų žiemą žiemoti?),  ir išbandyti naujus derinius. Nesitikėjau, kad baravykai taip derės picos paplotyje. Tačiau, ko stebėtis – juk picą su pievagrybiais ruošiam išsijuosę. Na, jeigu ne dabar, tai kada iki soties prisivalgysim baravykų? Ne kiekvieną rudenį jie pas mus atkeliauja. Nemindžikuokim virtuvėje be reikalo, o užsiimkim šios picos ruošimu. Ir nereikia nervintis, kad neturim nusipirkę papločio – per keletą minučių galima pasiruošti tešlą, o dar pusvalandį pabrandinę,  gausim tikrai neblogą picos padą.

Reikės:
  • Tešlos receptą picos padui žiūrėkite pica su cukinijų įdaru.
  • Pomidorų padažo su pomidorų gabaliukais
  • Tyro alyvuogių aliejaus
  • Čederio sūrio
  • Šviežių arba šaldytų baravykų
  • Keleto marinuotų kornišonų
  • Picos prieskonių
  • Krapų
  • Petražolių
pica su baravykais

Pica su baravykais
Gaminimas:
  1. Pasiruošiam tešlą picos padui, kaip nurodyta pica su cukinijų įdaru.
  2. Tešlą padalinam į  dvi dalis (galima ir į tris, žiūrint, koks dydis patinka ir kas bus valgytojai 😉
  3. Kiekvieną dalį iškočiojam, pagrindą ištepam aliejumi, ant viršaus – pomidorų padažu.
  4. Tolygiai užbarstom čederio arba kokio nors kito kietojo sūrio.
  5. Supjaustome baravykus,  kaip patinka ir tai yra gerai, nes gaminant svarbiausia, kad patirtumėm džiaugsmą.
  6. Supjaustom kornišonus, vėlgi, kaip patinka, ir įspraudžiam į laisvus tarpelius.
  7. Apibarstom prieskoniais.
  8. Kepam 200 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, kol gražiai paruduoja krašteliai.
  9. Iškeptą picą apibarstom šviežiais arba šaldytais žalumynais.

Gurmaniškų jums rudens popiečių ir vakarų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *