Jeigu praeitą sezoną mano mėgstamiausia pica buvo su cukinijom, tai šį – su baravykais! Grybų karalius vėl sugrįžo! Švęskim baravykų sugrįžtuves! Ne kiekvienas ruduo būna toks dosnus šiais karališkais grybais. O štai šis pridalino tiek, kad užteko ir atsargų prisiruošti (o kaip be marinuotų baravykų žiemą žiemoti?), ir išbandyti naujus derinius. Nesitikėjau, kad baravykai taip derės picos paplotyje. Tačiau, ko stebėtis – juk picą su pievagrybiais ruošiam išsijuosę. Na, jeigu ne dabar, tai kada iki soties prisivalgysim baravykų? Ne kiekvieną rudenį jie pas mus atkeliauja. Nemindžikuokim virtuvėje be reikalo, o užsiimkim šios picos ruošimu. Ir nereikia nervintis, kad neturim nusipirkę papločio – per keletą minučių galima pasiruošti tešlą, o dar pusvalandį pabrandinę, gausim tikrai neblogą picos padą.
Reikės:
- Tešlos receptą picos padui žiūrėkite pica su cukinijų įdaru.
- Pomidorų padažo su pomidorų gabaliukais
- Tyro alyvuogių aliejaus
- Čederio sūrio
- Šviežių arba šaldytų baravykų
- Keleto marinuotų kornišonų
- Picos prieskonių
- Krapų
- Petražolių


Gaminimas:
- Pasiruošiam tešlą picos padui, kaip nurodyta pica su cukinijų įdaru.
- Tešlą padalinam į dvi dalis (galima ir į tris, žiūrint, koks dydis patinka ir kas bus valgytojai 😉
- Kiekvieną dalį iškočiojam, pagrindą ištepam aliejumi, ant viršaus – pomidorų padažu.
- Tolygiai užbarstom čederio arba kokio nors kito kietojo sūrio.
- Supjaustome baravykus, kaip patinka ir tai yra gerai, nes gaminant svarbiausia, kad patirtumėm džiaugsmą.
- Supjaustom kornišonus, vėlgi, kaip patinka, ir įspraudžiam į laisvus tarpelius.
- Apibarstom prieskoniais.
- Kepam 200 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, kol gražiai paruduoja krašteliai.
- Iškeptą picą apibarstom šviežiais arba šaldytais žalumynais.
Gurmaniškų jums rudens popiečių ir vakarų!