Skoniai · Sumuštiniai · Užkandžiai

Skrebučiai su persikų uogiene, Brie sūriu ir šviežiomis avietėmis

Su kuo labiausiai mėgstu eksperimentuoti virtuvėje, tai su sumuštiniais. Galima juos vadinti skrebučiais, brusketomis, užkandžiais, kanape… Yra reikalų juos sugrupuoti, atsirinkti, o po to teisingai įvardinti – man nelabai sekasi. Bet kaip sakoma, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi.;)

Šiandien tebūnie skrebučiai. Jiems labai tinkamas užtepas – bet kokių kaulavaisių džemas. Buvo atsitiko, kad padauginau nusipirkti nektarinų. Nelabai jais žaviuosi, bet kažkaip ėmiau ir prisikroviau nemažą krepšelį. Šaldytuve jie kantriai gyveno gal kokią savaitę – net nepatogu pasidarė. Reikėjo su jais kažką daryti ir “delsti daugiau negalima” pašnabždėjo: “išvirti džemą ir pasigaminti skrebučių”. Buvau valgiusi brusketas su persikų džemu prie vyno, atsimenu – buvo skanu.

Žaibiški reikalai: užsigulėjusius vaisius nuploviau, nusausinau, nulupau odelę (kur gerai luposi, kitą palikau), išėmiau kaulavaisius, supjausčiau nedideliais gabaliukais, sudėjau į puodą, – ten, šliukšt, šaukštelį vandens ir kaitinau kol suminkštės. Neužtruko – suminkštėjo greitai, o tada paskaninau lygiomis dalimis baltuoju ir ruduoju cukrumi, paviriau kol pradėjo tirštėti. Galima buvo sublenderiuoti iki vientisos masės, bet aš panaudojau rankinę daržovių trintuvę – pamaigiau, įspaudžiau šiek tiek citrinos sulčių ir Voilà – puikiausias užtepas skrebučiams.

Kaip skrebutį padaryti tobulu užkandžiu prie balto vyno, – sekite gaminimo eigą.

…ir mėgaukitės poilsio valandėlėmis!

Reikės:
  • 1 baltos itališkos duonos Cebata
  • persikų/kitų kaulavaisių džemo
  • 1 minkštojo Brie sūrio pakuotės
  • 1 saujos šviežių aviečių
  • 1 saujelės šviežių mėtų lapelių
Gaminimas:
  1. Duoną supjaustykite plonomis riekelėmis, aptepkite sviestu ir paskrudinkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 5-8 minutes.
  2. Riekeles aptepkite džemu, padėliokite Brie sūrio gabaliukų.
  3. Ant viršaus padėliokite pasmulkintų/plėšytų mėtų lapelių.
  4. Grąžinkite į orkaitę, pakepkite kol sūris lengvai išsilydys.
  5. Patiekite su šviežiomis avietėmis.

Skanaukite smagiai!

Dar šis bei tas…

Patiekimui geriausia tinka miško avietės – jos yra mažesnės ir geriau žiūrisi, aromatas taip pat nėra ko lyginti!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *