Ar būna tikresnių? Gal būt? Tačiau, šiandien, man, – jie tikriausi! Jie visi panašūs, tačiau ir skirtingi – labai tinkantys prie kavos – su šokolado gabaliukais, kai norisi saldaus ir lengvo kąsnelio – šokoladiniai ir ŠIE, puikiai tinkantys ir vaikams su stikline pieno. Man dabar toks laikas, – šokoladinių sausainių testavimo – noriu atrasti tokius, kurie nekeltų abejonių. Jau pradeda formuotis gaminimo įgūdžiai – mažiau šokoladinių pasitaškymų ir laiko sąnaudų. O svarbiausia – yra žinojimas, kad skanėstų vazelė nebus tuščia!
Juos galima gaminti ir sveikesnius – su ryžių miltais.;)
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 80 g baltojo cukraus
- 50 g rudojo cukraus
- 100 g (75%) juodojo šokolado
- 100 g pieniško šokolado
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 30 g kvietinių miltų/ryžių miltų
- 40 g sviesto
- žiupsnelio druskos

Gaminimas:
- Šokoladą ir sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol viskas išsilydys.
- Atskirame inde išplakite kiaušinius, cukrų, druską ir vanilę – plakite 5 minutes!
- Supilkite šokoladą ir mažomis maišytuvo apsukomis viską permaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijotus sudėkite į skystąjį mišinį.
- Mentele viską švelniai permaišykite – gausite grietinės tirštumo tešlą.
- Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir palikite 20 minučių susistovėti.
- Arbatiniu šaukšteliu kabinkite tešlą, dėkite ją ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginkite paviršių taip, kad sausainiukai būtų panašūs į nedidelius plonus paplotėlius.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 9-10 minučių.
- Išėmę atvėsinkite ant grotelių.
Skanių Jums šokoladinių savaitgalių ir šiokiadienių!