Sausainiai · Skoniai

Tikri šokoladiniai sausainiai

Ar būna tikresnių? Gal būt? Tačiau, šiandien, man, – jie tikriausi! Jie visi panašūs, tačiau ir skirtingi – labai tinkantys prie kavos – su šokolado gabaliukais, kai norisi saldaus ir lengvo kąsnelio – šokoladiniai ir ŠIE, puikiai tinkantys ir vaikams su stikline pieno. Man dabar toks laikas, – šokoladinių sausainių testavimo – noriu atrasti tokius, kurie nekeltų abejonių. Jau pradeda formuotis gaminimo įgūdžiai – mažiau šokoladinių pasitaškymų ir laiko sąnaudų. O svarbiausia – yra žinojimas, kad skanėstų vazelė nebus tuščia!

Juos galima gaminti ir sveikesnius – su ryžių miltais.;)

Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 80 g baltojo cukraus
  • 50 g rudojo cukraus
  • 100 g (75%) juodojo šokolado
  • 100 g pieniško šokolado
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 30 g kvietinių miltų/ryžių miltų
  • 40 g sviesto
  • žiupsnelio druskos
Gaminimas:
  1. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol viskas išsilydys.
  2. Atskirame inde išplakite kiaušinius, cukrų, druską ir vanilę – plakite 5 minutes!
  3. Supilkite šokoladą ir mažomis maišytuvo apsukomis viską permaišykite.
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijotus sudėkite į skystąjį mišinį.
  5. Mentele viską švelniai permaišykite – gausite grietinės tirštumo tešlą.
  6. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir palikite 20 minučių susistovėti.
  7. Arbatiniu šaukšteliu kabinkite tešlą, dėkite ją ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginkite paviršių taip, kad sausainiukai būtų panašūs į nedidelius plonus paplotėlius.
  8. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 9-10 minučių.
  9. Išėmę atvėsinkite ant grotelių.

Skanių Jums šokoladinių savaitgalių ir šiokiadienių!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *