Skoniai · Užkandžiai

Vytinto kumpio suktinukai su mangu, Filadelfijos sūriu ir pistacijomis

Kai darbo savaitė pasiekia finišą, mintys pradeda žadinti skonio receptorius. Vaizdai su spalvotu lėkštės turiniu, užkandžiai ant medinio padėklo ar stikliniuose induose, traškūs sausainiukai ar lengvi desertukai… Puf… norisi visko čia ir dabar, o nuovargis ima viršų. Ką daryti, jei norisi švęsti savaitgalį skaniai ir nededant daug pastangų? Paprasčiausia yra užsisakyti iš maisto tiekėjų. Galima taip pat keliauti į prekybos centrą ir ten susikomplektuoti savo poreikių krepšelį ARBA turėti keletą savo firminių receptukų, kuriuos galima išpildyti iš to, kas yra namuose.

Tai, ką šiandien radau tinkamo užandžiams neišeidama iš namų, tai vytinto kumpio pakuotė, filadelfijos sūrelis, mango vaisius, mėtos, pistacijos ir rukola. Neužtrukai. Išragavau, sudėjau ant medinio padėklo, džiaugiuosi ir dalinuosi su jumis šia idėja.

Tik nesu šio puikaus užkandžio išradėja. Instagram paskyroje nurodžiau autorių, tikrai labai kūrybingą maisto aistruolę.

Sukurti visiškai naują maisto receptą, greičiausiai, neįmanoma, nors…

Reikės:
  • 1 pakuotės pjaustyto, vytinto kumpio (Prosciutto crudo – 6 vienetai)
  • 1 prinokusio mango vaisiaus
  • 1 pakuotės/saujelės šviežių mėtų arba rukolos
  • 100 g Filadelfijos sūrelio
  • saujelės sultenių (nebūtinai)

Patiekimui

  • pistacijų
  • balzaminio acto kremo
Vytinto kumpio suktinukai su mangu, Filadelfijos sūriu ir mėtomis
Gaminimas:
  1. Ant darbastalio išdėliojame vytinto kumpio juosteles.
  2. Nuplauname ir nusausiname mėtas/rukolą/sultenes.
  3. Nulupame mango vaisių, supjaustome jį juostelėmis.
  4. Ant kiekvienos kumpio juostelės dedame po 3-4 mango juosteles, pora šaukštelių Filadelfijos sūrelio, keletą lapelių mėtos/rukolos/sultenės (kompozicija gali būti tik iš vienos).
  5. Įdarytas kumpio juosteles susukame, pasmeigiame mediniu pagaliuku.
  6. Patiekiame apšlakstę balzaminiu acto kremu, užbarstę kapotų pistacijų.
  7. Skanaujame nedelsiant!

Gražių, į pavasarį linkstančių Jums savaitgalių.:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *