Kruopų patiekalai · Skoniai

Kuskusas su romaninėmis salotomis

Ieškoti, ko nors neįprasto, verčia gyvenimo monotonija. Ši, gi, pagauna ir įsuka į savo sūkurį taip, kad niekaip iš jo negali ištrūkti. Maistas, taip pat, užsuka ratą, na, pavyzdžiui, pirmadienį  – karbonadas, antardienį – kotletai, trečiadienį – …., o sekmadienį – cepelinai, na, o prie kavos “N”  kartų kepamas obuolių pyragas, tarsi kitokio niekas niekada dar nebūtų iškepęs. Netaikau to visiems – yra išimčių, ir tai yra kūrybingos asmenybės, kurių rutina niekaip neįsiima – jau norėtų, tačiau šios tik, šast, ir į šalį! Nepasiduokim jai ir mes!  Pasigaminkim šiandien kuskusą su romaninėmis salotomis. Tikiuosi, pastarąsias rasite prekybos centre, nors regėjimą čia labai stengsis uždominuoti pomidorai, paprikos ar salotos vazonėlyje.

Reikės: (4 porcijos)
  • 200 g kuskuso
  • 200 g kietojo sūrio
  • 25 g sviesto padažui + 50-70 g kepimui
  • 2 v.š. miltų
  • 400 ml pieno
  • 200 ml vištienos sultinio
  • 800 g romaninių salotų
  • 12 slyvinių pomidorų
  • Druskos, pipirų, muskato riešuto
kuskusas su romaninėmis salotomis
Kuskusas su romanine salota
Gaminimas:
  1. Suberkite kuskusą į kepimo indą ir užpilkite karštu sultiniu.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir trumpai pakepinkite.
  3. Maišydami, maža srovele supilkite pieną ir pakaitinkite viską apie 5 minutes, kol padažas sutirštės.
  4. Sutarkuokit kietąjį sūrį ir pusę jo supilkite į padažą.
  5. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu.
  6. Romanines salotas trumpam sumeskite į verdantį vandenį, išgriebkite ir nusausinkite.
  7. Šakute “pakedenkite” išbrinkusį kuskusą, klokite ant jo salotas ir viską užpilkite padažu.
  8. Ant viršaus dėkite graikinius riešutus, likusį kietąjį sūrį, gabaliukais supjaustytą sviestą, slyvinius pamidorus.
  9. Kepkite 200 C orkaitėje, 15 minučių.

Skanaukite vieną arba su džiovinta duonele!

Dar šis bei tas…

Svarbiausia šiame recepte nesuvirti salotų ir nepadauginti miltų padaže !

Pomidorų galite ir nedėti, jei nemėgstate – patiekite su mėgstamu padažu, žaliomis daržovėmis.

Šaltinis: http://www.uzupiokrautuve.lt/naujienos/siulome-pasigaminti-kuskusas-su-romaninemis-salotomis-ir-gruyere-suriu/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *