Ieškoti, ko nors neįprasto, verčia gyvenimo monotonija. Ši, gi, pagauna ir įsuka į savo sūkurį taip, kad niekaip iš jo negali ištrūkti. Maistas, taip pat, užsuka ratą, na, pavyzdžiui, pirmadienį – karbonadas, antardienį – kotletai, trečiadienį – …., o sekmadienį – cepelinai, na, o prie kavos “N” kartų kepamas obuolių pyragas, tarsi kitokio niekas niekada dar nebūtų iškepęs. Netaikau to visiems – yra išimčių, ir tai yra kūrybingos asmenybės, kurių rutina niekaip neįsiima – jau norėtų, tačiau šios tik, šast, ir į šalį! Nepasiduokim jai ir mes! Pasigaminkim šiandien kuskusą su romaninėmis salotomis. Tikiuosi, pastarąsias rasite prekybos centre, nors regėjimą čia labai stengsis uždominuoti pomidorai, paprikos ar salotos vazonėlyje.
Reikės: (4 porcijos)
- 200 g kuskuso
- 200 g kietojo sūrio
- 25 g sviesto padažui + 50-70 g kepimui
- 2 v.š. miltų
- 400 ml pieno
- 200 ml vištienos sultinio
- 800 g romaninių salotų
- 12 slyvinių pomidorų
- Druskos, pipirų, muskato riešuto
Gaminimas:
- Suberkite kuskusą į kepimo indą ir užpilkite karštu sultiniu.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir trumpai pakepinkite.
- Maišydami, maža srovele supilkite pieną ir pakaitinkite viską apie 5 minutes, kol padažas sutirštės.
- Sutarkuokit kietąjį sūrį ir pusę jo supilkite į padažą.
- Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu.
- Romanines salotas trumpam sumeskite į verdantį vandenį, išgriebkite ir nusausinkite.
- Šakute “pakedenkite” išbrinkusį kuskusą, klokite ant jo salotas ir viską užpilkite padažu.
- Ant viršaus dėkite graikinius riešutus, likusį kietąjį sūrį, gabaliukais supjaustytą sviestą, slyvinius pamidorus.
- Kepkite 200 C orkaitėje, 15 minučių.
Skanaukite vieną arba su džiovinta duonele!
Dar šis bei tas…
Svarbiausia šiame recepte nesuvirti salotų ir nepadauginti miltų padaže !
Pomidorų galite ir nedėti, jei nemėgstate – patiekite su mėgstamu padažu, žaliomis daržovėmis.
Šaltinis: http://www.uzupiokrautuve.lt/naujienos/siulome-pasigaminti-kuskusas-su-romaninemis-salotomis-ir-gruyere-suriu/