Bandelės · Mielinės tešlos kepiniai · Skoniai

Cukruotos bandelės

Puikios pusryčiams, tobulos kavos pertraukėlei, nepakeičiamos prie arbatos puodelio. Vaikams – pavakariams ar grįžus iš sporto ar šokių su stikline pieno, kol laukiama vakarienės. Ir ar reikia tiek vardinti? Pintinėlę bandelių šeimyna pasidalins akimirksniu, net nespėjus mirktelti. Patarimas – ingredientus dauginti iš dviejų.:)

Ar mielinės bandelės sveikos? Anksčiau skeptiškai į jas žiūrėjau. Na, žiūrėjau kepyklėlėse. Dabar jau turiu savo receptukus, nors kepu bandeles retai, bet užtikrintai geras – kūnas lieka patenkintas. O kaip iš tikrųjų su jomis yra? Paklausiu DI. Taip, taip, taip … Hum?

Trūkumai:
Daug parduotuvinių bandelių turi daug cukraus ir sočiųjų riebalų, kas gali skatinti svorio augimą ir gliukozės svyravimą kraujyje. Be to joms iškepti naudojami rafinuoti miltai, kuriuose yra mažai skaidulų, todėl bandelės greitai suvirškinamos ir gali sukelti alkio jausmą po trumpo laiko.
Privalumai:
Jei gaminamos su pilno grūdo, jos gali turėti daugiau skaidulų ir vitaminų.
Mielės turi B grupės vitaminų ir naudingų fermentų, kurie gali padėti virškinimui.
Namie keptos bandelės gali būti be nereikalingų konservantų ir dažiklių.
Išvada:
Jei valgote mielines bandeles saikingai ir renkatės sveikesnius ingredientus (pvz., mažiau cukraus, pilno grūdo miltus, natūralius riebalus), jos gali būti sveikas ir skanus pasirinkimas.

Štai taip byloja viską (arba beveik viską) žinantis ponas DI. Mes gi, pasikliaukime savo kūnu – jis mūsų nenuvils.:)

Reikės:

Tešlai

  • 375 g miltų
  • 13 g šviežių mielių
  • 155 g pieno
  • 1 kiaušinio
  • 75 g sviesto
  • 45 g cukraus
  • 4 g druskos

Papuošimui

  • 1 kiaušinio
  • Rudojo cukraus
Cukruotos bandelės
Gaminimas:
  1. Pieną pašildykite, sudėkite mieles ir cukrų, gerai išmaišykite, palikite 15 minučių arba kol atsiras puta.
  2. Gautą mišinį supilkite į maišymo indą, Išmuškite kiaušinį, plakite viską šluotele iki vientisumo.
  3. Miltus sumaišykite su druska, persijokite, suberkite į plakinį.
  4. Maišykite tešlos minkymo kabliu apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga ir minkšta.
  5. Sudėkite minkštą sviestą ir vėl maišykite, kol sviestas susigers į tešlą ir nebelips prie indo sienelių – gali užtrukti 6-10 minutes.
  6. Iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite jį į aliejumi išteptą indą, uždenkite virtuviniu rankšluosteliu, palikite šiltai valandai, kad pakiltų – tešla turi padvigubėti.
  7. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite jį sviestu.
  8. Pakilusią tešlą išverskite ant miltais pabarstyto darbastalio, supjaustykite maždaug 70 gramų gabaliukais.
  9. Suformuokite rutuliukus, iškočiokite maždaug 1 centimetro storio paplotėlius, sudėkite juos į paruoštą skardą palikdami tarpelius, kad tešla turėtų kur kilti.
  10. Uždenkite paplotėlius maistine plėvele ar virtuviniu rankšluosteliu, padėkite šiltai 30-40 minučių, kad pakiltų.
  11. Orkaitę įkaitinkite iki 160, patepkite pirštą riebalais ir kiekviename papalotėlyje padarykite po 6-7 skylutes.
  12. Bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite ruduoju cukrumi ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  13. Kepkite 10-12 minučių, kol gražiai apkeps.
  14. Skanios kasdienės rutinos.:)

Recepto šaltinis: ALI IR PATRICIJA. “Desertų knyga”

Dar šis bei tas…

Tešlai, kaip ir meilei - reikia DAUG - negailėkite, minkykite kol atsibos.:)

Iškočiotas bandeles galite kepti išteptose riebalais metalinėse formelėse.

Vienas atsiliepimas “Cukruotos bandelės

  1. Lerochem rūgštys – tai įvairios cheminės medžiagos, naudojamos pramonėje, laboratorijose ir gamyboje. Kiekviena rūgštis pasižymi unikaliomis savybėmis – nuo silpnų organinių junginių iki stipriausių rūgščių, skirtų metalo apdorojimui, valymui ar sintetiniams procesams. Atraskite tinkamiausią sprendimą pagal savo poreikius. https://lerochem.eu/lt/65-rugstys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *