Dar vis mokausi. Dabar svarbiausios pamokos yra susijusios su kuo įvairesnių daržovių įtraukimu į mitybos racioną. Kažkaip taip. Neseniai atradau pankolį, pabandžiau prisijaukinti saldžiuosius batatus, dabar sviestinis moliūgas. Anksčiau su šia daržove man nesisekė užmegzti ryšio. Iš pradžių teko paskanauti didžiųjų moliūgų – pamaniau “kaip žmogus be charakterio”. Va taip. Buvau girdėjusi ir apie sviestinius moliūgus. Nusipirkau ir iš karto pajutau skirtumą. Paveikė kvapas. Ar įmanoma rasti abejingą kvapams? Jeigu yra kas skanavęs muskatinių moliūgų, – šie yra labai artimi.
Keliaujam prie reikalų?
Kad atsiskleistų geriausios šios daržovės savybės rekomenduojama jį supjaustyti riekelėmis ar kubeliais, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti mėgstamais prieskoniais ir kepti kol suminkštės. Iškeptas moliūgas maloniai tirpsta burnoje, o gomuriui belieka mėgautis lengvu saldumu bei riešutų poskoniu. Patiekti galima su minkštu sūriu, mėgstamu padažu. neabejoju, kad tinkamai parinktas pagardas nustebins ir skeptikus. Beje, neseniai pati buvau jų pusėje.
Reikės:
- 1 didesnio sviestinio moliūgo
- 2-3 v. š. aliejaus
- Himalajų arba jūros druskos
- juodųjų pipirų
- raudonųjų paprikų miltelių
- džiovintos kalendros
- džiovintų čiobrelių
Padažui
- 250 g graikiško jogurto
- 2 skiltelių česnako
- druskos
- krapų

Gaminimas:
- Sviestinį moliūgų nuskutame, perpjauname pusiau, išimame sėklas, supjausome išilgai plonomis riekelėmis.
- Ant kiekvieno užpilame po truputį aliejaus, apverčiame, patepame kitą pusę.
- Kiekvieną riekelę pabarstome prieskoniais – druską paliekame pabaigai.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių.
- Į dubenėlį sukrečiame jogurtą, dedame druskos, smulkintų krapų, įspaudžiame česnaką, viską išmaišome, dedame į šaldytuvą.
- Iškepusius moliūgus apibarstome druska.
- Patiekiame su jogurtiniu padažu.
Skanaukime iki valios – sąžinę priversime elgtis drausmingai.;)
Dar šis bei tas…
Moliūgų galima ir nelupti – geriau išlaiko formą.
Iškepusius galima dar apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.
Nenusiminkite, jei moliūgo liko – galima juo pagardinti salotas – labai gerai dera su bolivine balanda.