Jau seniai pamirštas, nes buvo nurungę kiti “obuoliniai”. Pamačiusi pilną pintinę obuolių, prisiminiau, kai vienus metus ištisai kepiau šį, purų, rūgščiaskonį obuolių pyragą. Galiu nuraminti – gaminimo procesas nesudėtingas.
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 1 st cukraus
- 1 st aliejaus
- 1 a.š. sodos
- 6 obuolių
- 1 citrinos+citrinos žievelės
- 2 st miltų
Gaminimas:
- Kiaušinius išsukame su cukrumi, dedame šaukštelį užgesintos sodos.
- Į plakinį pakaitomis pilame aliejų ir miltus, užmaišome tešlą.
- Išspaudžiame citrinos sultis, supilame į gautą masę.
- Įtarkuojame citrinos žievelę, viską permaišome.
- Obuolius nuplauname, nulupame, supjaustome skiltelėmis (galima pasmulkinti ir iki mažesnių gabaliukų), įmaišome į tešlą.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Atvėsusį apibarstome cukraus pudra.
Skanaus Jums obuolių sezono!