Pyragai · Skoniai

Obuolių pyragas

Jau seniai pamirštas, nes buvo nurungę kiti “obuoliniai”. Pamačiusi pilną pintinę obuolių, prisiminiau, kai vienus metus ištisai kepiau šį,  purų, rūgščiaskonį obuolių pyragą. Galiu nuraminti – gaminimo procesas nesudėtingas.

Reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 1 st cukraus
  • 1 st aliejaus
  • 1 a.š. sodos
  • 6 obuolių
  • 1 citrinos+citrinos žievelės
  • 2 st miltų
Gaminimas:
  1. Kiaušinius išsukame su cukrumi, dedame šaukštelį užgesintos sodos.
  2. Į plakinį pakaitomis pilame aliejų ir miltus, užmaišome tešlą.
  3. Išspaudžiame citrinos sultis, supilame į gautą masę.
  4. Įtarkuojame citrinos žievelę, viską permaišome.
  5. Obuolius nuplauname, nulupame, supjaustome skiltelėmis (galima pasmulkinti ir iki mažesnių gabaliukų), įmaišome į tešlą.
  6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Obuolių pyragas I

Atvėsusį apibarstome cukraus pudra.

Skanaus Jums obuolių sezono!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *