Žiemos pabaigoje išbandžiau kivių ledus. Buvo keista kažkaip – žiemą ledai? Tačiau tai labai geras receptas, ypač su lietiniais blyneliais. O kai ateina vasaros karštymetis, be ledų nei dienos nepavyksta ištverti. Nesinori pelną krauti pieno pramonės magnatams, tačiau, mieste karštą dieną be ledų?! Tampa visai nesvarbu, ar tai būtų plombyras, ar šerbetiniai ledai – išsirenku vieną ir mėgaujuosi tirpstančiu burnoje gėriu. Namuose – neturiu įpročio jų užsišaldyti atsargai. Kai tik pasirodo uogos – stengiuosi prisigaminti savų, naminių, kvepiančių vasara braškinių, vyšninių, gervuogių ledų. Bet šiais metais dėl sausros labai vėluoja uogos (aš įpratusi naudoti savas), o ledų taip norisi. Tai ne braškių nusipirkau, o pora mangų. Pavyko nuostabūs ledai.
Procesas visai nesudėtingas – patariu ir jums išmėginti naują skonį dėl įvairovės.;)
Reikės:
- 2 gerai prinokusių mangų
- 2 bananų
- 200 ml natūralaus jogurto
- Klevų sirupo ar šviežio medaus (nebūtinai)
Gaminimas:
- Mangų vaisius nulupame, supjaustome, dedame į vieruvinį kombainą, sutriname.
- Sudedame į indą (geriausia silikoninį ar stiklinį) ir talpiname į šaldymo kamerą.
- Po poros valandų sustingusią mangų masę dar kartą sutriname, tik šį kartą sudedame ir bananus.
- Gautą turinį dar kartą patalpinam į šaldymo kamerą.
- Po poros valandų sustingusį šerbetą, dedame į aparatą, dar kartą viską suplakame.
- Sudedame jogurtą, viską sumaišome, dedame į indą, iš kurio norėtųsi kabinti ledus.
- Grąžiname į kamerą “iki pareikalavimo”.
- Patiekiame su klevų sirupu ar šviežiu medumi.
Vėsių jums minučių beprotiškai karštomis vasaros dienomis!
Dar šis bei tas…
Mangų vaisius galima iš anksto užšaldyti; iš pradžių tereikia supjaustyti kubeliais.
Klevų sirupą ar medų galima įmaišyti kartu su bananais – nereikės papildomai patiekti padažo.
Galima nenaudoti sirupų ar medaus, bet tada turi būti labai gerai prinokę mangai. Maniškiai, šį kartą, buvo nokinti pačios. Gal dėl to jiems pritrūko ryškesnio skonio.
Vasarą patariu pasigaminti braškinius ar avietinius, gervuogių ledus.