Salotos · Skoniai · Vegetariški patiekalai

Gaivios arbūzų salotos su feta

Gaiviau nebūna – šalti arbūzo gabaliukai, minkštas sūdytas fetos sūris ir gražgarstė – saldu, sūru, švelniai kartu. Kai viskas dera, karštą vasaros dieną tokių salotų lėkštė, saugiai įtaisyta šaldytuvo lentynoje, tikra atgaiva grįžus pietų ar vakarienės, hum…, – vakarienei tai tikrai tobula.

Apie arbūzą. Atrodo paprastas vaisius. Bet ne vaisius. Karštą vasaros dieną juo malšiname troškulį. Geriau nei vanduo. Teiginiai. Ir visgi arbūzas yra uoga. Ir ja galima ne tik atsigaivinti karštą vasaros dieną, bet suteikti visakeriopą naudą organizmui. Arbūzo stiprioji pusė ta, kad jis turi didelį kiekį likopenų, pigmentų, kurių dėka yra toks patrauklus. O likopenai, pasirodo, yra stiprūs antioksidantai, saugantys kraujagysles ir užkertantiems kelią vėžiniams susirgimams.

Čiumpam arbūzą.;)

Reikės:
  • 500 g arbūzo
  • 200 g fetos sūrio
  • 200 g gražgarstės
  • 50 g kedrinių pinijų
  • 1 raudonojo svogūno
  • kokosų aliejaus (kepimui)

Padažui

  • 2 v.š. sojos padažo
  • 2 v.š. ryžių acto (arba baltojo vyno acto/citrinos sulčių)
  • 1 v.š. kukurūzų aliejaus (tinka moliūgų sėklų, alyvuogių ar kt.)
  • 1 v.š. sezamų aliejaus (galima naudoti ir kepintų sėklų)
  • kokosų aliejaus (kepimui)
Gaminimas:
  1. Arbūzą supjaustome storesnėmis riekėmis, pakepiname 10-12 minučių nedideliame kiekyje kokosų aliejaus.
  2. Gražgarstes nuplauname, nusausiname, atidedame.
  3. Raudonąjį svogūną supjaustome žiedais.
  4. Sumaišome padažui skirtus produktus.
  5. Arbūzą ir fetos sūrį supjaustome kubeliais.
  6. Į serviravimo indą/salotinę sudedame gražgarstes, arbūzo ir fetos kubelius.
  7. Ant viršaus padėliojame raudonojo svogūno žiedų.
  8. Sausoje keptuvėje pakepiname pinijas, užbarstome ant salotų.
  9. Užpilame paruoštu padažu, dedame į šaldytuvą, kad susistovėtų skoniai.
  10. Patiekiant salotų turinį sumaišome, kad proporcingai pasiskirstytų ingredientai.

Skanaujame vasarą lengvai!

Dar šis bei tas…

Idealiausia apkepti arbūzą grilio keptuvėje be jokių riebalų.

Arbūzą apkepiau supjaustytą kubeliais, – neištižo, nors buvo tokios baimės.;)

Arbūzo galima ir nekepinti – dėti supjaustytą kubeliais žalią.

Pasigaminkite taip pat labai gaivių salotų su arbūzu ir mocarela arba braškių salotų su burata.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *