Kiaušinių patiekalai · Skoniai

Trupinta kiaušinienė

Pusryčiams, kas mėgsta kiaušinius, – mintis juos ne apvartyti ir gražiai iškepti, bet lengvai išmaišyti ir mėgautis minkštučiais kiaušinio trupinėliais – puiki. Su prieskoninėmis žolelėmis, kurios nuostabiai susigroja su kiaušiniais, pomidorų tyre ir skrudinta cebata… Mmmmm… – dieviškas maistas!

Kepti kiaušiniai man labiausiai patinka vasaros pusryčiams. Kai darže yra visokio gėrio, gaminu juos spontaniškai – net nežinau kada kas ir kaip pavyks. Taip gimė omletas su daržovėmis,  taip polėkiui pasidaviau ir šį kartą – žiūriu ką turiu ir improvizuoju. Dar kol kas neprašoviau pro šalį.;) Patarimas: į viską žiūrėti kūrybiškai, nebijoti ką nors pakeisti, pateikti kitaip, išsivaduoti iš protą kaustančių įpročių.

Kodėl gi nepateikus šios kiaušinienės gražiame dubenėlyje? – Štai kaip mintys pačios kursto aistras – visada būkime pasiruošę!

Reikės: (1 asmeniui)
  • 2 kiaušinių
  • 1 didesnio prinokusio pomidoro
  • 2 skiltelių česnako
  • petražolių
  • rukolos
  • baziliko
  • druskos
  • pipirų
  • sviesto  arba kokosų aliejaus (kepimui)
Plėšyta kiaušinienė
Gaminimas:
  1. Verdančiu vandeniu nuplikiname didesnį,  gerai prinokusį pomidorą, nuimame jo odelę, sublenderiuojame su pora lapelių baziliko, pakaitiname iki užvirimo, įspaudžiame česnaką, įdedame druskos, šviežiai maltų pipirų ir paliekame, kad susigertų skoniai.
  2. Kiaušinius išplakame, įdedame druskos, pipirų, smulkiai supjaustytų petražolių ir rukolos lapelių.
  3. Keptuvėje įkaitinam sviestą (kokosų aliejų), supilam kiaušinio plakinį ir iš karto pradedam maišyti medine ar silikonine mentele, išjungiame kaitrą, baigiame maišyti keptuvę jau nukėlę nuo kaitvietės –  labai svarbu neperkepti, nes kiaušinienė bus sausa.

Patiekiame su pomidoro tyre, žalumynais ir skrudinta itališka duona.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *