Pusryčiams, kas mėgsta kiaušinius, – mintis juos ne apvartyti ir gražiai iškepti, bet lengvai išmaišyti ir mėgautis minkštučiais kiaušinio trupinėliais – puiki. Su prieskoninėmis žolelėmis, kurios nuostabiai susigroja su kiaušiniais, pomidorų tyre ir skrudinta cebata… Mmmmm… – dieviškas maistas!
Kepti kiaušiniai man labiausiai patinka vasaros pusryčiams. Kai darže yra visokio gėrio, gaminu juos spontaniškai – net nežinau kada kas ir kaip pavyks. Taip gimė omletas su daržovėmis, taip polėkiui pasidaviau ir šį kartą – žiūriu ką turiu ir improvizuoju. Dar kol kas neprašoviau pro šalį.;) Patarimas: į viską žiūrėti kūrybiškai, nebijoti ką nors pakeisti, pateikti kitaip, išsivaduoti iš protą kaustančių įpročių.
Kodėl gi nepateikus šios kiaušinienės gražiame dubenėlyje? – Štai kaip mintys pačios kursto aistras – visada būkime pasiruošę!
Reikės: (1 asmeniui)
- 2 kiaušinių
- 1 didesnio prinokusio pomidoro
- 2 skiltelių česnako
- petražolių
- rukolos
- baziliko
- druskos
- pipirų
- sviesto arba kokosų aliejaus (kepimui)
Gaminimas:
- Verdančiu vandeniu nuplikiname didesnį, gerai prinokusį pomidorą, nuimame jo odelę, sublenderiuojame su pora lapelių baziliko, pakaitiname iki užvirimo, įspaudžiame česnaką, įdedame druskos, šviežiai maltų pipirų ir paliekame, kad susigertų skoniai.
- Kiaušinius išplakame, įdedame druskos, pipirų, smulkiai supjaustytų petražolių ir rukolos lapelių.
- Keptuvėje įkaitinam sviestą (kokosų aliejų), supilam kiaušinio plakinį ir iš karto pradedam maišyti medine ar silikonine mentele, išjungiame kaitrą, baigiame maišyti keptuvę jau nukėlę nuo kaitvietės – labai svarbu neperkepti, nes kiaušinienė bus sausa.
Patiekiame su pomidoro tyre, žalumynais ir skrudinta itališka duona.