Desertai · Skoniai

Sluoksniuotas desertas su morengu ir uogomis

Apie šį “sluoksniuotį” galvojau parą laiko: turėjau morengus (kažkaip sukepusius), avižinių “pokštelių” (iš tikrųjų buvau sumaniusi avižinius sveikuoliukus). Tiek darbo, galvoju, o nėra ką parodyti. Turėjau rasti išeitį!  Ir radau. Suplakiau grietinėlę, ištraukiau šaldytas uogas. Laužiau laužomus, klojau klojamus, dėjau dedamus, barsčiau barstomus ir taip galima tęsti būtų ilgai, tačiau turėjau tilpti stiklinėje. O kai jau tilpau, tęsiau, tą patį, kitoje. Po antros – baigiau. Galvoju, paliksiu sudedamųjų dalių pusryčiams, ir jau maišysiu su jogurtu – sveikesnei dienos pradžiai. Savo postuose esu rašiusi apie patiekalų atsiradimą per klaidą. Vienas iš jų – etono betvarkė. Ir KĄ? – Ogi, PUIKIAI:) Ar šį kartą dalinsiuosi receptu? Greičiausiai, tai bus tik patarimai.

Reikės: (2 porcijoms)
  • morenginio lakšto
  • avižinių arba “sveikuolių” sausainių
  • 200 ml plakamosios gietinėlės
  • įvairių šaldytų ar šviežių uogų
  • cukraus, citrinos sulčių grietinėlei paskaninti.
Sluoksniuotas desertas
Gaminimas:
  1. Grietinėlę suplakite su trupučiu cukraus, lašeliu citrinos sulčių.
  2. Gabaliukais sulaužykite morengą, pridėkite trečdalį stiklinės.
  3. Antram sluoksniui dėkite pora šaukštų plaktos grietinėlės.
  4. Trečiam sluoksniui – šaldytų uogų.
  5. Ketvirtam – laužytų “sveikuolių” sausainių gabaliukų.
  6. Penktam – vėl plaktos grietinėlės.
  7. Užbaikite uogomis (galima rinktis šaldytas, šviežias arba vienas ir kitas).
  8. Palaukite valandą, kad įsigertų sluoksniai.

Mėgaukitės!

Dar šis bei tas…

Vietoj plaktos grietinėlės galima naudoti graikišką jogurtą, paskaninti lašeliu medaus.

Naudojau užšaldytas avietes, raudonuosius serbentus ir šviežias šilauoges.

Vietoj morenginio lakšto galima imti morenginius sausainėlius, kurie turėtų “įsitaisyti” viršutiniame sluoksnyje.

Morengo ir avižinių sausainių sluoksnį galima sukeisti vietomis –  mėgausitės jau kitokiu skoniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *