Daržovių patiekalai · Skoniai

Keptos paprikos su faršu

Rudenį prasideda didysis paprikų konservavimas. Vieni vienokius receptus giria, kiti kitokius, dalijasi, džiaugiasi, bando neišbandytus, didžiuojasi, skaičiuoja … na, OK, galvoju, svarbu žmonėms malonumas iš to, procesas, savivertės reikalas. Man, asmeniškai, konservuoti nuobodu – buvo konservavimo bumas prieš 10 metų, aš tuos marškinius išaugau.  Žinau, kad daugumas pasakysite, kad jums tai mažai rūpi. Įsterpsiu – kiekvienam savo! Kas mėgsta konservuoti, nesižavės keptų paprikų užkandžiais, o šį kartą net nežvilgtels į įdarytų paprikų receptą, nors labai patarčiau.

Reikės:
  • 4 raudonųjų paprikų
  • 300 g faršo (jautienos arba maišyto perpus su kiauliena)
  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 v.š. natūralios pomidorų tyrės arba pomidorų pastos
  • 30-50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • Aliejaus (kepimui)
  • Druskos
  • Maltų pipirų
  • Petražolių, laiškinių česnakų (papuošimui)
Įdarytos paprikos
Gaminimas:
  1. Paprikas nuplauname, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas.
  2. Vienoje keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą česnaką, o truputį vėliau, – ir svogūnus, šiek tiek pabarstome prieskoniais.
  3. Kitoje keptuvėje pakepiname faršą, baigiant – įdedame druskos, pipirų ar savo mėgstamų faršo prieskonių.
  4. Atvėsusius, įdarui skirtus, faršą ir svogūnus, sujungiame, įdedam natūralios pomidorų tyrės arba pastos, viską sumaišome.
  5. Į paprikų puseles pridedame įdaro, guldome į kepimo indą, trečdaliu užpildytą vandens.
  6. Kepam pridengtas folija arba kepimo popieriumi 200 laipsnių temperatūroje, 45-50 minučių.
  7. Likus 5 minutėms iki pabaigos, indą ištraukiame, nuimame popierių, ant viršaus užberiame tarkuoto kietojo sūrio, grąžiname į orkaitę dar keletai minučių.
  8. Iškepusias paprikas papuošiame žalumynais, valgome šiltas su džiovinta duona.
Skanaukite rudenio gerybes ir ginkite šalin niūrią nuotaiką!

Dar šis bei tas…

Paprikas galima įdaryti tik daržovėmis – tiks pakepintos morkos, svogūnai arba porai.

Įdarams taip pat dažnai naudoju žvėrienos faršą ir galiu pasiūlyti dar vieną receptą čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *