Rudenį prasideda didysis paprikų konservavimas. Vieni vienokius receptus giria, kiti kitokius, dalijasi, džiaugiasi, bando neišbandytus, didžiuojasi, skaičiuoja … na, OK, galvoju, svarbu žmonėms malonumas iš to, procesas, savivertės reikalas. Man, asmeniškai, konservuoti nuobodu – buvo konservavimo bumas prieš 10 metų, aš tuos marškinius išaugau. Žinau, kad daugumas pasakysite, kad jums tai mažai rūpi. Įsterpsiu – kiekvienam savo! Kas mėgsta konservuoti, nesižavės keptų paprikų užkandžiais, o šį kartą net nežvilgtels į įdarytų paprikų receptą, nors labai patarčiau.
Reikės:
- 4 raudonųjų paprikų
- 300 g faršo (jautienos arba maišyto perpus su kiauliena)
- 2 svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 2 v.š. natūralios pomidorų tyrės arba pomidorų pastos
- 30-50 g tarkuoto kietojo sūrio
- Aliejaus (kepimui)
- Druskos
- Maltų pipirų
- Petražolių, laiškinių česnakų (papuošimui)
Gaminimas:
- Paprikas nuplauname, perpjauname pusiau, pašaliname sėklas.
- Vienoje keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą česnaką, o truputį vėliau, – ir svogūnus, šiek tiek pabarstome prieskoniais.
- Kitoje keptuvėje pakepiname faršą, baigiant – įdedame druskos, pipirų ar savo mėgstamų faršo prieskonių.
- Atvėsusius, įdarui skirtus, faršą ir svogūnus, sujungiame, įdedam natūralios pomidorų tyrės arba pastos, viską sumaišome.
- Į paprikų puseles pridedame įdaro, guldome į kepimo indą, trečdaliu užpildytą vandens.
- Kepam pridengtas folija arba kepimo popieriumi 200 laipsnių temperatūroje, 45-50 minučių.
- Likus 5 minutėms iki pabaigos, indą ištraukiame, nuimame popierių, ant viršaus užberiame tarkuoto kietojo sūrio, grąžiname į orkaitę dar keletai minučių.
- Iškepusias paprikas papuošiame žalumynais, valgome šiltas su džiovinta duona.
Skanaukite rudenio gerybes ir ginkite šalin niūrią nuotaiką!
Dar šis bei tas…
Paprikas galima įdaryti tik daržovėmis – tiks pakepintos morkos, svogūnai arba porai.
Įdarams taip pat dažnai naudoju žvėrienos faršą ir galiu pasiūlyti dar vieną receptą čia.