Skoniai · Sveikuolių skanėstai

Vaisiniai skanėstai

Nesinori visų tų E priedų. Jau kuris laikas gaminu naminius skanėstus. Ne vieną esu išbandžiusi, bet ne visus aprašiusi. Kartais jie būna puikaus skonio, tačiau nesižiūri nuotraukoje – “nefotogeniški”:). Kai su foto viskas gerai, skonio pritrūksta, tai nenoriu apgaudinėti savo skaitytojų. Visai pavykę yra migdolų-slyvų skanėstai. Šį kartą – įrašas apie dar vieną puikų derinį ir pateikimo būdą: šaldytų bananų, prinokusio mango, džiovintų slyvų ir šokolado derinį – šaldytą skanėstą. Tai tarsi ledų ir saldainio kombinacija, alternatyva pabodusiems komerciniams saldumynams.

Įsivaizduokite… Artėja kavos laikas, o jūs žinote, kad kažkur ten, yra skaniukas – užplūsta džiaugsmo banga nuplaunanti darbų “rakštis subinėj” (atleiskit, bet yra toks vaizdingas posakis) kartėlį, pagiežą nedraugiškam kolegai, slogias mintis apie tai, kas bus, o ko ne… Yra labai svarbu save mylėti ir nėra žalinga save palepinti. Nebent? – esate save suvaržę dėl rimtų priežasčių. Pasiteisinimai yra gerai:) – gyvenimas yra nuostabus –

be suvaržymų..

Reikės:
  • 1 banano
  • 0,5 mango vaisiaus
  • 1 saujos džiovintų slyvų
  • 2 plytelių tamsaus šokolado (tinka ir konditerinis)
  • 1/1,5 v.š. kokosų aliejaus
  • Keleto graikinių riešutų (tiek, kiek pavyks “sulipdyti” skanėstų
vaisiniai skanėstai
Gaminimas:
  1. Iš anksto užšaldykite vaisius (galima prieš valandą ar dvi).
  2. Bananą ir mango vaisių supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į padėklą išklotą pergamentiniu popieriumi, patalpinkite į šaldymo kamerą.
  3. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite.
  4. Šokoladą ir kokoso aliejų ištirpinkite garų vonelėje.
  5. Paimkite ledų šaldymo formeles, į kiekvieną įpilkite pora šaukštelių/samtelį šokolado, maždaug pusę viso šokolado kiekio.
  6. Antrą sluoksnį užpildykite puse šaukštelio smulkintų slyvų.
  7. Trečią sluoksnį užpildykite šaldytų bananų, mangų kubeliais.
  8. Ant viršaus užpilkite likusį šokoladą.
  9. “Karūnuokite” graikinio riešuto pusele.
  10. Dėkite į šaldymo kamerą pusvalandžiui arba iki pareikalvimo.:)
  11. Prieš patiekiant palaikykite kambario temperatūroje 15 minučių, gražiai išimkite, dėkite į nedidelę serviravimo lėkštutę.

Skanaukite patys, vaišinkite kitus!

Dar šis bei tas…

Nurodyti kiekiai yra orientaciniai – kiek ir ko gali prireikti labai priklauso nuo vaisių dydžio, formelių talpos.

Šių skanėstų nerekomenduoju, jeigu esate persišaldę, nebent juos visiškai atšildytumėte; bandžiau visaip – geriausiai patiko, kai dar truputį jaučiasi “įšalas”, nes lieka traškumo.

Prieš išimdami skanėstą, palaikykite formelę iš apačios po karštu vandeniu ar garais. Idealu būtų silikoninė talpa.

Jeigu formelių neturite, bandykite vaisius ir slyvas pilti į tirpintą šokoladą, išmaišyti, kabinti šaukšteliu, dėti ant padėklo ir užšaldyti. Išbandyta + mažiau vargo. Tačiau, dėl svečio – verta pasistengti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *