Vis dar randu skeptikų, manančių, kad raudonieji serbentai nieko verti. Nors, prieš penketą metų buvau tokia pati. Kokios buvo mano mintys? – Raudonųjų serbentų džemas? – Tačiau tam pagailėdavau laiko. O uogienes virdavau apskritai siaubingas! Taip didžiąją dalį derliaus parduodavau, o kitas – tikra to žodžio prasme – sugadindavau. Bet kartą atėjo nušvitimas: “Kokių puikių dalykų galima iš jų pasigaminti”! Tada jau buvo belikęs vienas krūmelis iš dešimties… Ach, su kokia pagarba dabar aš į jį žiūriu!
Raudonieji serbentai man bene geriausia vasaros uoga. O tapo man ji tokia nuo to laiko, kai išsikepiau raudonųjų serbentų pyragą su morengu. Greitai sugeneravau net straipsnį skambiu pavadinimu “Raudonųjų serbentų kerai”. Nuo to laiko visada turiu šių uogų užsišaldžiusi, kad bet kada galėčiau numalšinti “raudonąją karštligę”.;).
Pyragai yra gerai. Pyragaičiai? – SUPER GERAI! Juos galima paversti stalo puošmena, dovana arba tiesiog – popiečio ar savaitgalio desertu.
Skubėkime imti derlių, kad nenueitų vėjais. Kiekvienas vasaros skonis privalomai turi būti išragautas, įvertintas receptu pasidalinta. Nežinau kaip jums, – man tai teikia didelį malonumą.
Džiugina dar ilgas dienos lankas, naktiniai kuždesiai ir vaiskūs rytmečiai. Kiekviena diena ČIA ir DABAR… norisi tęsti, nesustoti…
Kita stotelė – miške.
Ar suspėsiu pas mėlynes?…

Reikės:
- 100 g migdolų miltų
- 2 v.š. kvietinių miltų
- 150 g cukraus/cukraus pudros
- 4 kiaušinių baltymų
- 250 g raudonųjų serbentų

Gaminimas:
- Didesniame dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus.
- Atskirame dubenyje plakame kiaušinių baltymus, kol pradeda standėti.
- Po truputį pilame cukrų/cukraus pudrą, plakame, kol baltymai taps blizgūs.
- Miltų mišinį po truputį įmaišome į baltymų masę.
- Į gautą ruošinį dedame uogas, viską gerai sumaišome.
- Gautą tešlą kabiname šaukštu ir dedame į keksiukų formeles, kad pyragaičiai būtų gražesni, padarome “kaupelį”.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Skanaukime vasaros skonius! – Gerai progoms, o be jų – dar smagiau!
Dar šis bei tas…
Serbentus drąsiai galite naudoti ir užšaldytus.
Kepti galima silikoninėse keksiukų formelėse, tačiau geresnis variantas būtų – popierinės.