Pavasaris. Pažarstęs snaigių, draugiškai pamerkė akį – aš jau čia! Pasveikinęs kovą, atvėrė dangų saulei. Prikaupę gyvasties krūmokšniai neišlaikę sprogdinti pradėjo pumpurus. Ir visa kas gyva sukruto. Uf! Jaučiu, tuoj pradėsiu cituoti Donelaitį.;)
Iš tiesų tai pavasarį labiausiai pasigendu spalvų. Šis mėlynių vyniotinis, pasidengęs šaltyje džiovintų aviečių dulksna – nuteikia džiugiai.
Ranką tiesiu antro gabaliuko, bet susilaikau. Pastebiu, kad suvalgau daugiau, kai maistas gražus.
Visada yra dvi medalio pusės.

Reikės:
Tešlai
- 6 kiaušinių
- 120 g cukraus pudros
- 80 g miltų
- 60 g krakmolo
Įdarui
- 150 ml grietinėlės
- 100 g cukraus pudros+apibarstyti
- 1 a.š. vanilinio cukraus/1/4 a.š. vanilės esencijos
- 500 g maskarponės sūrio
- 150 g šaldytų mėlynių
- 125 g cukraus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 10 g želatinos
- žiupsnelio druskos
Papuošimui
- 20 g baltojo šokolado + 1/3 a.š. kokoso aliejaus
- 3 a.š. liofilizuotų aviečių

Gaminimas:
- Biskivitui kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, išplakite po truputį pildami cukraus pudrą. Plakite kol masė bus puri, tvirta ir padvigubės.
- Supilkite kaiušinių trynius ir išmaišykite.
- Atsargiai, kad masė nesukristų, įmaišykite persijotus miltus ir krakmolą.
- Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite ir kepkite iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 minučių.
- Iškepusį biskvitą apverskite ant cukraus pudra pabarstyto plono audeklo/rankšluosčio/kepimo popieriaus.
- Atsargiai nuimkite kepimo popierių, biskvitą suvyniokite į ritinėlį ir leiskite atvėsti.
- Įdarui želatiną užpilkite vandeniu (užteks poros šaukštų), palikite išbrinkti.
- Mėlynes supilkite į prikaistuvį, sudėkite cukrų, pakaitinkite, (neleiskite užvirti), pabaigoje supilkite citrinos sultis.
- Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
- Kitame dubenyje išplakite maskarponę, įdėkite druskos, palaipsniui supilkite ištirpintą želatiną.
- Išplakite grietinėlę, atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
- Įkandin supilkite atvėsusias uogas, viską permaišykite.
- Išvyniokite biskvito lakštą, sutepkite jį įdaru, išlyginkite, kruopščiai suvyniokite.
- Vyniotinį porai valandų dėkite į šaldytuvą.
- Papuošimui garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, sumaišykite jį su trupučiu kokoso aliejaus.
- Kavos malūnėliu sumalkite liofilizuotas avietes.
- Patiekite apšlakstę baltuoju šokoladu, pabarstę aviečių dulksnos, ir dar trupučio šokolado ant viršaus ARBA kaip tik Jūsų vaizduotė leidžia.:)
Džiugiai į pavasarį su spalvingais desertais!
Dar šis bei tas…
Jeigu lieka įdaro, pasigaminkite mažą torčiuką su mėlynėmis. Maskarponę galite keisti varške, prieš tai ją reikai gerai sutrinti/sublenderiuoti. Varškės gali užtekti ir 300 gramų. Pasigaminkite taip pat puikaus vyniotinio su uogiene. Jeigu tik yra galimybė, vasarą pasirūpinkite mėlynių atsargomis. Daugiau apie tai: "Kodėl mėlynės mėlynos ir kiti įdomūs dalykai".